Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 24 листопада 2014 р.

ХI  Мандрівний фестиваль  документального кіно

У місті Кременчуці стартував ХI Мандрівний фестиваль документального кіно. Організатори фестивалю ГО КІПЦ «Європейського клубу» (керівник Овчаренко О.І)  розпочали кінопокази вже 17 листопада. Впродовж 7 днів в бібліотеках та учбових закладах міста буде представлено 18 кращих документальних фільмів із різних країн світу.
20 листопада 2014 року в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих в рамках фестивалю о 14 год. та 16 год. учнівська молодь 10 і 11 класів колегіуму №25 та вихованці військового ліцею переглянули документальні фільми: «Амосов: сторіччя» Україна, 2013р. та «Лізо, ходи додому» Литва, Естонія 2012р.
До програми цього року традиційно увійшли фаворити ХI Міжнародного фестивалю, це зокрема один з переможців – фільм «Лізо, ходи додому». Маленька Ліза постійно кудись тікає. ЇЇ життя похмуре і жорстоке, вона переживає безкінечні запої батьків,але дівчинка шукає прилисток у природі. Найбільш приголомшене в цьому фільмі є те, що він дозволяє усвідомити жах ситуації, але не піддаватись темряві гнітючих подій на екрані.
Другий фільм, який був показаний у книгозбірні, – це «Амосов: сторіччя». Цього року світ медицини відзначає 100 річницю від дня народження М.М Амосова. Видатний кардіохірург залишив по собі великий слід та десятки тисяч вилікуваних хворих. Зацікавлений його життям та діяльністю український режисер Сергій Лисенко зняв фільм про  Амосова. Його внесок в розвиток медицини – незаперечний, і фільм, присвячений його пам`яті, є своєрідною даниною плідній праці рятувальника тисяч життів.






Жодна зі стрічок не залишила присутніх байдужими. Старшокласники були здивовані серйозністю фільмів і проблем в них порушених, ділились своїми думками і враженнями. Переважно ніхто з учнів раніше не дивився документальних фільмів, тому для них цей жанр кіно був відкриттям і багато виявили бажання ще дивитись таке кіно.

Немає коментарів:

Дописати коментар