Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 13 листопада 2014 р.

Осiннi новинки

Цієї осені у відділі абонементу ЦМБ ім. М.Горького з’явилися нові книги. Бібліотекар 1 категорії Манжеліївська Н.А. підготувала невеликий огляд книг, на які слід звернути увагу.


В сучасній прозі Анна Бєрсєнєва (Тетяна Сотнікова) – один з найбільш читаних авторів. Її книги видаються мільйонними  тиражами. По її романах та сценаріях зняті багатосерійні фільми. Вона є доцентом Літературного інституту ім. М.Горького.
        Нова книга А.Берсєневої носить назву «Женщины да Винчи».

Іноді так хочеться змінити своє життя! Адже зміни обіцяють щастя. Та коли вони стаються за збігом небезпечних обставин…
Саме так і сталося у житті Белли Немировської. Коли замість рідного міста – чуже, чужі та незрозумілі люди… І минуле сімї, про яке вона, нічого не знала.



Незмінний успіх творів бразильського письменники Пауло Коельйо серед різноманітних категорій читачів вражає. Його книги перекладені 80 мовами, на цей час продано понад 165 млн. примірників. Кожний новий роман Коельйо стає сенсацією – як, наприклад, «Адюльтер», який миттєво здобув статус бестселера у Португалії, Італії, Польщі, Франції…
На перший погляд вона має все: коханого чоловіка, чарівних дітей, успішну кар’єру… Але одного дня Лінда усвідомлює, що таке життя, про яке інші мріють, їй несила терпіти. Все, що вона відчуває, - це сама порожнеча. Чим можна зарадити, коли, здається, усі мрії здійснилися й більше нема чого бажати? Зустріч із Жакобом, її колишнім бойфрендом, пробуджує в жінці забуту пристрасть і гостроту почуттів. Але рано чи пізно доведеться зробити вибір. Можливо, найважливіший у житті.

Олена Печорна – українська письменниця, чия творчість нагадує потужний спалах – чарівне й містичне сяйво, від якого несила відвести очі. Її перший твір – бестселер «Грішниця» – завоював премії ім. Олеся Гончара та ім. М.Коцюбинського. Наступний роман «Кола на воді» також мав величезний успіх у читачів. За рейтингом журналу «Фокус» авторка увійшла до «Топ-20» найуспішніших українських письменників 2012 року.

Після загибелі батька та зникнення матері маленька Леся Райська опинилася в селі у бабусі, яка була їй не дуже рада. Дівчинка вірила, що колись мама повернеться… Єдиною втіхою самотньої дитини стало малювання – Леся мала неабиякий хист… але ніхто в селі цього не розумів. Уже доросла Леся залишилася так само нетутешньою для односельців. Вона вміла намалювати сніг, дощ і найзаповітнішу мрію – та не могла стати для них більш зрозумілою. Одне слово – художниця! Та доля веде дівчину тільки їй одній знаними шляхами, і рано чи пізно до Лесі прийде і радість визнання, і справжнє кохання і сенс життя.






Головний герой роману Марини Степнової «Безбожный переулок» Іван Огарьов з дитинства все робив по-своєму. Трагічний випадок змушує його стати лікарем. Далі, як у багатьох: медінститут – приватна клініка – віддана дружина… Та життя підготувало йому несподіванку – кохання до дивної дівчини, для якої головне – свобода від усіх і усього, у тому числі і від самого життя…



Новий роман Наталки Доляк «Чорна дошка» повертає нас у недалеке минуле. А саме до 30-х років минулого століття, коли Україна пережила страшну трагедію Голодомору.

Україна, 1932 рік. Лесь щиро вірив у те, що писав у газеті про колективізацію та досягнення радянської влади – доки не побачив на власні очі, хто такі ці «куркулі», яких він викривав у своїх статтях, як виконуються плани держзаготівель, який голодний жах панує в українському селі…   

Немає коментарів:

Дописати коментар