Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 18 листопада 2014 р.

КОРОЛЬ ЖИТТЯ - ОСКАР ВАЙЛЬД

17 листопада у відділі літератури іноземними мовами ЦМБ ім. М.Горького  було проведено літературно-музичний захід до 160-річчя від дня народження відомого ірландського письменника Оскара Вайльда.
Учні ліцею при КПУ ім. А.Макаренка із задоволенням слухали розповідь завідуючої ВЛІМ О.А.Почепцової про законодавця мод, «короля життя», «апостола гедонії і фантазії», «професора естетики» та «Принца Парадокса», чия постать все його життя привертала увагу з боку англійського вікторіанського суспільства, журналістів, літературних критиків, юристів.
Протягом заходу звучала музика Й.Гайдна та Ф.Шопена – відомих музикантів 19-го століття.
Присутні почули чарівні рядки з поезій і казок О.Вайльда та отримали гарну можливість самим зробити висновки про неоднозначного, але, безперечно, геніального майстра літератури та борця за Прекрасне в житті і в мистецтві.

Розповідь про життя О.Вайльда викликала неабиякий інтерес у аудиторії. Учасники заходу не поспішали розходитись, а записалися до бібліотеки, щоб уже в якості користувачів отримати можливість читати і насолоджуватись творчим доробком генія.



             

             

Немає коментарів:

Дописати коментар