Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 19 листопада 2014 р.



Минуле стукає в наші серця


Страшні тридцяті роки 20 століття… Скільки горя та страждань принесли вони Україні...
Голодомор 1932-1933 років. Незаживаюча рана в історії України, страшний злочин проти українського народу. На превеликий жаль, ще й досі не всі українці знають правду про український Голокост. Тому у відділі абонементу ЦМБ ім. М.Горького бібліотекар 1 категорії Манжеліївська Н.А. підготувала виставку-вітрину «Минуле стукає в наші серця». Виставка знаходиться на підвіконні для того, щоб не тільки користувачі бібліотеки, а й перехожі могли з нею ознайомитися.
На виставці представлена, як документальна, так і художня література.

Особливу увагу хотілось би звернути на книгу Наталки Доляк «Чорна дошка», видану у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» у 2014 році. Цей роман отримав нагороду «Вибір видавця» на престижному конкурсі «Коронація слова – 2014».
Ще одна книга – це повість Володимира Шкурупія «Чи я в лузі не калина». У повісті розповідається про життя простої сільської жінки у період голоду 1947 року. За цю повість у 2014 році Володимир Шкурупій отримав Полтавську премію ім. Івана Котляревського в номінації «Сучасна проза».
Всі, хто цікавиться історією України, та зокрема історією Голодомору, знайдуть відділі абонементу потрібну літературу. Можливо, не кожен буде читати документалістику, а от художня книга зацікавить багатьох.
Також бібліотекар Манжеліївська Н.А. підготувала огляд літератури «Голодомор в художній літературі». Його можна прослухати у ефірі радіопередачі Кременчуцької міської телерадіокомпанії у суботу 22 листопада 2014 року о 14.00 годині.   

Немає коментарів:

Дописати коментар