Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 18 листопада 2014 р.

Бібліотека – світ нових можливостей
        

В даний час бурхливий розвиток комп'ютерних технологій охопив практично всі сфери людського життя. Сьогодні для успішного виступу вже недостатньо просто розповісти про свою ідею. Слухачі неодмінно хочуть побачити супровідні фотографії, чітко виконані схеми, грамотні креслення, переглянути відеокліп, який перетворить двомірне креслення в тривимірний об'єкт, прослухати відеоролик музичної групи, про яку ведеться мова. Тому в наш час вже важко уявити демонстрацію чого-небудь або навчання без використання презентації.
         17 листопада до бібліотеки-філії № 4 завітали учні 9-Б класу ЗОШ № 8 на пізнавальну годину «Світ нових можливостей», щоб почути корисні поради щодо створення приваблих презентацій.  Бібліотекар Баланчук М.В. показала крок за кроком  процес створення презентацій   в програмі Microsoft Office PowerPoint, розповіла про її можливості, різні аспекти оформлення слайдів та показала оригінальні шаблони.

         Відвідувачі ознайомилися і з новим ресурсом для створення зовсім інших, нелінійних презентацій. Це онлайн сервіс Prezi.com, робота на якому основана на технології масштабування (приближенні та віддаленні об’єктів). Такі презентації дозволяють подати власні ідеї більш оригінально, творчо та продуктивно. Бібліотекарі мають надію, що скориставшись цією інформацією та тематичною літературою, учні зможуть втілити в життя свою творчу уяву,  перетворюючи звичайні презентації на справжні шедеври.





Немає коментарів:

Дописати коментар