Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 12 листопада 2014 р.

ПРЕМ’ЄРА КНИГИ НА СВЯТІ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ


11 жовтня в бібліотеці-філії №6 пройшов вечір «Усі ми родом з України» до Дня української писемності та мови.
На початку заходу завідуюча бібліотекою-філією Т.І.Сорокіна нагадала присутнім про витоки свята, про ті буремні часи, коли розмовляти рідною мовою на своїй рідній землі заборонялося несправедливими законами,  про намагання занапастити мову нашого народу і завдяки  цьому зруйнувати генетичний код нації.  Український народ пережив складний етап свого історичного становлення: одні соромилися своєї мови, інші ж потерпали за любов до неї. Але ми віримо, що всі випробування вже позаду, було б лише бажання говорити українською мовою.
Далі слово передали провідному бібліотекарю філії №6 Малько О.С., яка ознайомила учасників заходу з оновленою книжковою виставкою «Хто ти є, Україно?»
Та мало лише гордитися тим, що ми – українці, маємо співочу мову, яка від часу здобуття Україною Незалежності отримала новий поштовх до розвитку, вирвалася з полону упереджених поглядів про її другорядність та меншовартість.  Любити і шанувати, повсюди розмовляти мовою великого Кобзаря закликала голова міськрайонного відділення товариства «Просвіта» М.Г.Усцова.
Мова живе і розвивається, коли нею розмовляють, коли дитина чує її від батьків, коли віршовані рядки зриваються з пера поета, якого надихнула краса рідної мови… Тож дуже доречно, що саме дню української писемності та мови була приурочена прем’єра нової збірки віршів кременчуцької поетеси Тамари Марківни Васильєвої «Колекція дум».
Тамара Марківна – директор Будинку дитячої та юнацької творчості Кременчуцького району, педагог і поет. «Колекція дум» – це вже друга її книжка, що вийшла друком. Представляючи свій творчий доробок, Тамара Марківна розповідала про все те, що надихає її.  Одвічна тема любові до рідної землі, матері – про це і не тільки її поезія. А ще лірична героїня вірить у диво, прагне його і творить власними руками, силою душі та серця.
Події, що сколихнули життя нашої країни останнім часом, роз’ятрили душу поетеси та вилились на папері гіркими рядками патріотичної лірики.
Доповнили вечір виступи студентів педагогічного училища ім. А.С.Макаренка, які читали вірші Тамари Васильєвої та подарували присутнім пісні про Україну у власному виконанні.
Багато теплих слів було сказано в адресу поетки. Але найбільшою насолодою було слухати її вірші. Вони спонукають до роздумів, тимчасового забуття і усамітнення з римованим словом. А щоб якомога більше поціновувачів поезії змогло долучитися до «Колекції дум», авторка подарувала примірник своєї книги бібліотеці.







Немає коментарів:

Дописати коментар