Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

круглий стіл
«Толерантність врятує світ»

      13 листопада 2014 року в приміщенні бібліотеки-філії № 2 відбулося   засідання круглого столу «Толерантність врятує світ», участь в якому взяли  учні 11-го класу колегіуму № 25 і слухачі військового ліцею.
      Зараз, коли наша рідна Україна переживає тяжкі часи  військових конфліктів і непорозумінь,  тема терпимості до чужого  способу життя, релігійної, національної й культурної належності, мови, звичаїв, фізичного  і психічного стану, зовнішнього  вигляду актуальна як ніколи. Толерантність  є головною умовою стабільності й миру в такому  різноманітному   сучасному світі.
    Розвиток у підлітків соціальної інтуїції, чутливості,  формування толерантного ставлення до оточуючих, до суспільства, до певних ситуацій,   відпрацювання  навичок безконфліктного спілкування – мета, яку ставили перед собою організатори і ведучі заходу, провідний бібліотекар Осташко В.В. і психолог колегіуму № 25 Вишинська Т.І.
       Сама форма заходу – круглий стіл – дала  змогу  кожному підлітку бути не тільки глядачем і слухачем, а й активним  учасником. Так, після перегляду відеролику «Одна сотая секунды» підлітки, перебуваючи  під впливом  побаченого, наперебій висловлювали свій погляд на ситуацію, в якій опинилась героїня фільму. Їх погляди на жорстокість, байдужість до чужої  біди, нетерпимість до іншої людини дають надію, що в майбутньому наше суспільство отримає в їх особах  толерантних, здатних на співпереживання і таких, що опанували мистецтво співжиття з іншими людей.
       Елементи тренінгу, які були використані під час заходу, були націлені на розкриття  поняття «толерантність». Пропонуючи  історичні факти, висловлювання  видатних людей, інтерактивні ігри,  організатори заходу показали  підліткам певні рівні толерантної поведінки людини.
       Під час заняття підлітки були весь час зайняті – аналізували пропоновані
ситуації, створювали загальний портрет толерантної особистості, «вирощували» дерево толерантності з листями-побажаннями миру, злагоди і щастя всьому людству.

       З метою виховання  у молоді  чуйності, взаємодопомоги, людяності, терпимості, небайдужості  і дружнього прийняття інших людей до заходу була підготовлені книжкова виставка «В ім`я загального добра» і виставка плакатів «Ми різні – в цьому наше багатство, ми – рівні – в цьому наша сила».






Немає коментарів:

Дописати коментар