Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 7 листопада 2014 р.

СУЧАСНА БІБЛІОТЕКА: КРОК НАЗУСТРІЧ ВИКЛИКАМ ЧАСУ

Сьогодні наше суспільство переосмислює роль і місце бібліотек, які воно створило і утримує. У свою чергу і бібліотека переглядає свою місію та завдання на шляху служіння новому суспільству.
5 листопада 2014 року в Центральній публічній бібліотеці м. Комсомольська відбувся круглий стіл «Сучасна бібліотека, якою їй бути?», на якому були присутні представники Централізованої бібліотечної системи м. Комсомольська та зав. сектором по роботі з молоддю ГО «Центр «РОДІС» Дмитренко Володимир.


Якими мають бути сучасні українські публічні бібліотеки? Як організувати роботу бібліотеки, щоб вона задовольняла потреби місцевої громади, займаючи належне місце в соціокультурній інфраструктурі свого регіону? – про це йшла мова серед учасників круглого столу. 
Представники Кременчуцької міської ЦБС для дорослих – завідуюча організаційно-методичним відділом ЦМБ ім. М.Горького Т.Майдак та головний бібліотекар сектору бібліотечного маркетингу В.Старкова поділилися з учасниками обговорень своїм поглядом на інноваційні зміни в сучасній бібліотеці на прикладі проектної діяльності  та яскравих загальноміських соціокультурних акцій, якими славиться останні кілька років Кременчуцька міська ЦБС для дорослих.
Під час обговорення виникло питання щодо адвокаційної діяльності бібліотек, тобто захисту їх інтересів, збереження бібліотекою свого статусу незамінного закладу культури.

Всі учасники заходу були єдині в думці: бібліотека потрібна громаді як культурний, мистецький центр і центр дозвілля та неформальної освіти, осередок доступу до державних інформаційних ресурсів та продуктів. Адже бібліотеки гармонізують життя громади, вони надають вільний доступ до знання і  можливості вдосконалюватися кожному. Бібліотеки об’єднують людей та ідеї, отже роблять суспільство сильнішим.

Немає коментарів:

Дописати коментар