Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 15 вересня 2014 р.

Сенсація – «Читаючий бульвар» в Кременчуці!

Чи виникало у вас коли-небудь бажання перенестись  в іншу епоху? В ті часи, коли можна було зустріти прекрасних дам у вишуканих сукнях, які прогулювалися вулицями нашого міста у супроводі галантних кавалерів… Коли  про останні новини дізнавалися не з Інтернету, а з газети «Кременчугский  бульвар», а читання взагалі було чи не найкращим, а для багатьох – чи не єдиним способом розважитися?
«Нажаль, це неможливо, – скажете ви, машину часу ще не придумали». Дійсно, до такого наука ще не дійшла, але ніхто не в змозі зупинити фантазію. Особливо, якщо це фантазія невгамовних бібліотекарів, яким дуже хотілося влаштувати свято для кременчужан.
Така вже робота у бібліотекарів –  у нас професійне свято, а ми відзначаємо його, влаштовуючи свято всім іншим. Ось і  напередодні Всеукраїнського дня бібліотек та Дня міста ми влаштували яскраве дійство  і порадували мешканців Кременчука «Читаючим бульваром».
Акція задумувалася як реклама відділів читального залу та абонементу ЦМБ ім. М. Горького та популяризація читання. Бібліотекарі приготували книжки з надписами «Я люблю бібліотеку», які роздавали всім охочим. Також пропонували взяти безкоштовно жіночі  журнали минулих років і, звичайно ж, промолистівки з описом сучасних бібліотечних послуг, які надаються користувачам. Але просто роздавати книжки і рекламні матеріали – це не  цікаво, от і виникла ідея створити реконструкцію вулиці міста початку ХХ століття.



В самісінькому центрі міста, на вулиці Леніна, де розташовані відділи читального залу і абонементу, бібліотекарям вдалося відтворити атмосферу тих часів. А допомагали їм в цьому працівники міського краєзнавчого музею та юні художники з дитячої художньої школи ім. О.Д.Литовченка.



Перехожі на вулиці спочатку здивовано, а потім з цікавістю  роздивлялися старовинні фотографії та манекени з типовим одягом тих часів. Музейні працівники розповідали всім охочим про історію Кременчука, а дами в сукнях з кринолінами пропонували книжку чи журнал в подарунок.

Дві маленьких дівчинки дарували квіти перехожим, а хлопчина в кашкеті з пакунком газет закликав усіх на «сенсацію – читаючий бульвар в Кременчуці».
В дусі минулих часів – і шарманка, яка з легкої руки бібліотекарів перетворилася в «шарманку побажань», з якої кожен бажаючий міг витягнути щасливий квиточок з побажанням чи мудрим висловом.

Ідея костюмованої акції всім сподобалася, і від бажаючих сфотографуватися з дівчатами «в образі» не було відбою!  

Немає коментарів:

Дописати коментар