Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 15 вересня 2014 р.

Будеш, батьку, панувати …

Книжковим салютом під такою назвою, що є словами шани Т.Г.Шевченка до  І.П.Котляревського, відзначили в відділі абонементу ЦМБ ім. М.Горького 245-річний ювілей видатного українця - родоначальника  нової української літературної мови.
 Її появу символізувало видання перших трьох частин "Енеїди" І.Котляревського в 1798 році. Твір вийшов настільки вдалим, що з захватом був зустрінутий і російськомовною аудиторією. Журнал "Отечественные записки" писав з подивом: "Коренные русские, читавшие "Энеиду" Котляревского, хоть и в половину понимали еë, однако ж дивились и чудному языку, и остроумию автора; между тем как переделка "Энеиды" на великорусское наречие Осипова, совершенно доступная, наводила глубокий сон. Такова сила таланта!".       
      Котляревському вдалося створити достовірний і впізнаний образ України, сучасний автору і разом з тим понадчасовий - образ вічної України.
      На виставці представлені книги автора, які є популярними і нині: "Енеїда", "Наталка Полтавка", інші його твори. Про юність письменника, його кохання розповість розділ книги "Любов - наснага, любов - журба" Неллі Топскої. Сувенірний набір книг "Як предки нашії жили. Кухня та побут давніх українців за "Енеїдою" І.П.Котляревського" Віталія та Максима Закладних повідає про старих полтавців. На виставці багато чудових ілюстрацій. А ще вона щедро прикрашена предметами українського побутового мистецтва.
       Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку і ознайомитись  з книжковою виставкою, а також взяти почитати улюблені книги, написані великим майстром та книги про нього.

      Чекаємо на Вас!


Немає коментарів:

Дописати коментар