Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 2 вересня 2014 р.

До ювілею письменника

   До 90-річчя видатного українського письменника, уродженця Полтавської обл., лауреата Державної премії України ім. Т.Г. Шевченка Павла Архиповича Загребельного у відділі абонементу ЦМБ ім. М.Горького оформлена виставка - портрет "Неложними вустами".
        

За плечами П.Загребельного непростий життєвий шлях: юнаком пішов на фронт, був поранений, вижив в фашистських таборах смерті, займав високі посади, має багато нагород.
      З портретів на стіні на нас задумливо споглядає сивочолий чоловік з мудрими очима. Ніби хоче нас про щось спитати, чимось допомогти рідній Україні, за яку завжди вболівав.
       В своїх книгах, статтях, есе, літературних портретах автор правдивими вустами розповідав про Україну, нашу історію, видатних людей, колег по перу. За творами письменника відзнято багато фільмів у нас та за кордоном.
        

       На виставці представлені численні книги П. Загребельного: як видані набагато раніше, так і за часів незалежної України. Це "Дума про невмирущого", "Європа 45", "Диво", "Розгін", "Левине серце", "Євпраксія", "Роксолана", "Я, Богдан", "Первоміст", "Смерть у Києві", "Вигнання з раю" (продовження "Левиного серця"), "Юлія, або запрошення до самовбивства", "Брухт", "Гола душа" та інші.

         Запрошуємо до нашої бібліотеки!



Немає коментарів:

Дописати коментар