Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 23 вересня 2014 р.


Ми ходимо вулицями наших героїв
22 вересня 2014 року в бібліотеці-філії № 2 ЦБС для дорослих разом з учнями ЗОШ № 18 відбувся урок історії «Ми ходимо вулицями наших героїв», присвячений 71-й річниці визволення Кременчука від фашистських загарбників.
       Велика Вітчизняна війна розділила життя Кременчука надвоє – до і після. Від нашого квітучого міста залишилося суцільне згарище. На відродження знадобилися роки. На місці руїн виростали нові будинки і заводи, народжувалися нові покоління кременчужан, але пам’ять про війну жила і живе понині, закарбована в обелісках, меморіалах, назвах  вулиць і проспектів відродженого міста. Із 716-ти кременчуцьких вулиць 48 названі на честь героїв, які загинули під час оборони та визволення міста.
       


Ведучими уроку історії - бібліотекарями  Подойніковою О.В. та Стегар Л.В. були надані матеріали про подвиг ополченців. В ході проведеного заходу учням випала нагода дізнатися про маловідомі факти з історії міста 1941-1941 р.р. Ці факти та матеріали були люб’язно надані фахівцями краєзнавчого музею.
       

Присутні дізналися ще й про те, що у Кременчуці є 6 «генеральських» та 3 «маршальських» вулиці: це такі як вулиця Генерала Іринєєва, вулиця Генерала Карбишева, вулиця Генерала Родимцева, вулиця Маршала Жукова і т.д. Всі вони названі на честь  людей, які тривалий час жили в Кременчуці аби визволяли наше місто.

Старшокласників зацікавила виставка-інсталяція «Шануємо і пам’ятаємо», де крім художньо-публіцистичних видань та мемуарів і спогадів були ще і військові атрибути: фляга, командирський планшет, кисет для махорки, матроска, кобура від пістолету.

        71 рік віддаляє нас від часу визволення Кременчука. Для історії це небагато, а для людини майже все життя. І саме люди творять історію. І не можна перекреслити історію, бо це бумерангом вдарить по майбутньому наших дітей, по нашій памяті.

Немає коментарів:

Дописати коментар