Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 27 лютого 2015 р.

Воїни світла, воїни добра
25 лютого в рамках обласного місячника вшанування пам’яті Героїв Революції Гідності і захисників України в читальному залі ЦМБ  ім. М.Горького пройшов вечір пам’яті «Воїни світла, воїни добра».
Минулий рік став випробуванням гідності і міцності для кожного з нас. За  94 дні протистоянь на Майдані українці довели, що мають право називатися нацією, але право це виборене  ціною життів «Небесною сотні».

На вшанування цих трагічних подій присвячують пісні, знімають фільми, видають книги.  Знана в Кременчуці і в Україні поетеса О.А.Пилипчук доторкнулася всім серцем до горя, яке спіткало Україну, що віддзеркалилися в поетичній збірці «Євромайдан». Її виступ на заході був пронизаний болем за кожним героєм, що наклав своїм життям в ім’я честі і гідності, за кожним із янголів «Небесної сотні». Нажаль, тепер їх лік вже йде на тисячі, адже кожного дня чиясь родина отримує невтішні звістки з АТО, де точаться запеклі бої за цілісність нашої країни.
Двоє воїнів зі славної когорти оборонців нашої Батьківщини на східних рубежах стали гостями вечора. Сергій Тамик та Вадим Коробка ще донедавна служили в 17- ій Окремій Танковій Бригаді, а нині перебувають у Кременчуцькому військовому шпиталі. Розповідь про непрості армійські будні викликала багато запитань у присутніх учнів ПТУ-26. Юнаки з захватом дивилися на наших земляків – героїв. Дійсно, сьогодні набули нового змісту слова «Слава Україні – Героям слава!», адже тепер зрозуміло, що ці герої – чоловіки, які зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України.

Неоціненну справу роблять лікарі, які повертають поранених в АТО з того світу і волонтери, що допомагають нашій армії, підтримують бійців і переселенців. Багато хто з них не вважає цю справу подвигом, а перевіркою на людяність, як і гість заходу – волонтер Сергій Полюхович.
Працівники читального залу ЦМБ ім. М.Горького роздрукували і вручили волонтеру молитву, яка має велику захисну силу. Цією молитвою благословляли чоловіків, що йшли на фронт ще під час Великої Вітчизняної війни, і в кого вона була з собою, дивом рятувались і виживали. Тож нехай вона буде оберегом і для наших героїв!

Події, що сколихнули нашу країну останнім часом, викликали значний резонанс та стали приводом для зростання громадянської самосвідомості українців. Кожен допомагає, чим може – хто ділом, хто словом, а хто – піснею. Адже мистецтво має неабияку силу – воно лікує душі і серця та пробуджує в людині найкращі чесноти – честь, совість та гордість за свою Батьківщину, бажання захищати її до останнього подиху.
В цьому мали змогу пересвідчитися всі присутні на вечорі завдяки майстерно виконаній відеороботі учня гімназії №5 ім. Т.Г.Шевченка Володі Комара, в якій він виклав історію героїзму українського народу: Крути, Євромайдан, АТО. Особливо приємним моментом було те, що у фільмі звучать вірші, автором яких є його мама Людмила Комар.
Активну участь у підготовці вечору пам’яті прийняли й інші члени сім’ї Комар – її глава Сергій та маленький Дмитрик. Разом з працівниками ЦМБ ім. М.Горького вони були задіяні у створенні віртуальної виставки-краудсорсінгу на баладу Людмили Легостаєвої «Дві душі».
         Неповторну атмосферу єднання та піднесений настрій на заході створили учасники народного ансамблю «Берегиня» МЦКіД під керівництвом Г.А.Литвиненко. Як набат, прозвучали слова пісні:
         Вставай же, мій сину,
         Вставай, не барися!
Вставай захищати
Свою Батьківщину!

І встають сини і дочки України, і йдуть захищати рідну землю, пам’ятаючи про славу й гордість свого волелюбного народу. Народу, який не схиляв голову перед ворогами, не корився лихій долі і ніколи не забував про своїх героїв. Тож вічна слава і пам'ять тим, хто вже поклав душу й тіло за нашу свободу, а всім іншим – скоріше повертайтесь додому!
Воїни добра, ми віримо, що світло, яке ви несете в своїх душах, розвіє пітьму, і над нашою землею засяє сонце миру і добра!


Немає коментарів:

Дописати коментар