Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 2 березня 2015 р.

Народ мій є!
Народ мій завжди буде!
«Народ мій є! Народ мій завжди буде!» – патріотичний захід з такою назвою відбувся бібліотеці-філії №6 25.02 2015 року. Він був приурочений вшануванню подвигу учасників Революції Гідності, увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні та подвигу воїнів АТО.
І хоч присутніх було більше 30 осіб, захід нікого не залишив байдужим, бо всі гості були одночасно як активними слухачами, так і учасниками. Хлопці і дівчата із КПУ ім. А.С. Макаренка читали вірші як класиків української літератури: Т.Г. Шевченка, О.Олеся, В.Симоненка, В. Сосюри, Ліни Костенко, так і поетичні твори сьогоднішніх авторів: Тетяни Малахової, Оксани Рибась і інших поетів. Головною темою нових творів, що звучали на вечорі, були герої сьогоднішнього дня – Надія Савченко, мужні хлопці із зони АТО, матері, що передчасно старіють від втрат своїх синів, дівчата, що вірно чекають на своїх коханих.
Свої поетичні твори прочитав і Борис Кулик, голова Кременчуцької Спілки письменників «Славутич». Надовго запам’ятаються присутнім на заході його громадянські думки,  що звучали у таких віршах: «Малороси», «Якщо ти українець», «Під Слов’янськом», «Одкровення», «До побачення, друже», «Страх» та інших.
Естафету громадянської лірики від Бориса Кулика прийняла Марійка Козуб, учениця  6 класу ЗОШ № 19, що прочитала свої поезії «Зірваний політ», «Майдан».
Ашихміна Ганна Іванівна із ГО «Майдан» розповіла присутнім про бійця Андрія, що знаходиться на лікуванні в опіковому відділенні Кременчуцької районної лікарні. Він попав туди із-під Дебальцевого, але не втратив бадьорості духу. Тож багато із присутніх на вечорі вирішили підтримати його матеріально, зібравши кошти на гостинець для відважного хлопця-земляка.
Від міськрайонного Товариства «Просвіта» імені Т.Г. Шевченка виступила Усцова Марія Григорівна, а від Товариства української мови – Мартиновський Юрій Григорович. Вони зазначили: «Ми можемо бути спокійними, нам на зміну приходить молода сила, яка побудує могутню, заможну європейську державу Україну».
Думки по події на сході і про Революцію були різні, але у всіх виступаючих відчувався патріотичний дух «Україна понад усе! Народ мій є, народ мій завжди буде».
На заході звучали пісня «Пливе кача», під яку всі присутні стоячи вшанували Героїв Небесної Сотні; пісня «Герої не вмирають» і інші нові пісні на військову тему у супроводі гітари.
Всі присутні на заході мали змогу ознайомитися з виставкою-оберегом дитячих малюнків на тему «Повертайтесь додому живими» із гуртка «Барви» клубу «Сатурн» (керівник – Каратаєва Тетяна). Дитячі малюнки після заходу бібліотекарі передали в зону АТО.

Апогеєм свята стало виконання всіма присутніми Державного Гімну України, і пісні про Україну, що ніколи «перед ворогом своїм не ставала на коліна».







Немає коментарів:

Дописати коментар