Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 3 березня 2015 р.

Ліна Костенко:
Сяйво її зорі

2 березня користувачі бібліотеки-філії №6 мали чудову можливість познайомитися із «нев’янучим садом поезій», історичним романом у віршах «Маруся Чурай» та поемою «Берестечко», романом «Записки українського самашедшего» і літературою про Ліну Костенко із сучасних літературознавчих часописів.
Виставку-перегляд «ЇЇ душа належить людству і епохам» бібліотекарі створили, використовуючи літературу з фондів філії та доповнили її часописами і списком літератури, підготовленими працівниками інформаційно-бібліографічного відділу та відділу збереження єдиного фонду.
То ж день інформації про Ліну Костенко видався цікавим для всіх тих, хто бажав ближче познайомитися із творчістю Поетки і Громадянки, жінки великого серця і творчої мудрості, якій у березні цього року виповнюється 85 років.

Ті, хто ознайомився детально з інформацією про письменницю і поетесу, дізналися багато нового про шестидесятницю, лауреата премії ім. Т.Г.Шевченка (1987р.) та премії Петрарки (Італія, 1994 рік), міжнародної літературно-художньої премії імені Олени Теліги (2000), що відома своєю публічною відмовою від звання Героя України і мотивацією цієї відмови – «політичної біжутерії не ношу», і погодилися з думкою, що «якби Ліна Костенко жила в іншій країні, писала іншою мовою, то вже стала б лауреатом Нобелівської премії».

Немає коментарів:

Дописати коментар