Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 25 березня 2015 р.

             Над Симоненком лебеді летять…

          2015 рік на Полтавщині проходить під егідою святкування 80-річного ювілею Василя Симоненка. Тож в бібліотеках ЦБС для дорослих продовжується цикл заходів на честь поета. До Всесвітнього дня поезії  у бібліотеці-філії № 10 пройшла літературна година «Лицар української поезії», присвячена творчості Василя Симоненка.
Гостям – хлопцям і дівчатам  підліткового віку  бібліотекарі  розповіли про життєві перехрестя Василя Симоненка, продемонстрували документальний фільм  та відеоролик про творчість поета.
Зірка Василя Симоненка недовго сяяла на життєвому небосхилі. Доля вділила йому мало часу – всього 28 земних років, а для творчості – ще менше. Але доля вділила йому і багато часу – вічність. Бо життєва доля поета  складається не з прожитих років, а з його творчості. Поезія Симоненка вийшла за побутові рамки, пройнята любов'ю до людей. до землі, до матері, до батьківщини. В народній пам'яті він залишився талановитим поетом і патріотом. 

        Є речі, над якими не владний жорстокий час. Геній справжнього поета називають пророчим. Те, що хвилювало Великого Кобзаря, через два століття знайшло відгук у серці молодого поета. Вірші Василя Симоненка, написані у 60-х роках минулого століття, звучать так, ніби написані сьогодні. У цьому змогли пересвідчитися підлітки, які читали свої улюблені вірші та оповідання В.Симоненка.



Немає коментарів:

Дописати коментар