Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 24 лютого 2015 р.

Важкий іспит на гідність

Майдан гідності і війна на Сході країни виразно ідентифікували українців перед жорстко глобальним і таким маленьким, кришталево-ніжним світом. Українці завжди прагнули взаємоповаги, любові, терпіння, прощення, милосердя, добра, світлої віри й надії на своє безсмертя. Чогось геніальнішого, ніж віру в Бога та в Україну, що служить такій меті, ніхто не винайшов. Саме тому, коли минулого року на Майдані розгорнулися відомі події, під свої знамена він зібрав кращих представників українства. І події ці настільки знайшли відгомін в українській душі, що названо їх Революцією Гідності, бо вони ознаменували пробудження свідомого українця, українця-патріота, його честі, гідності й самоповаги. Їхнє випрозорення на фоні загального середовища відбувалося під впливом неприйняття системи, яка мстиво мстила за цю несхожість з усіма відступниками й ворогами українського народу.
Саме річниці Революції Гідності й був присвячений урок з історії для дев’ятикласників школи №28, де директором Іван Трохименко.
Вели урок вчитель історії Анатолій Однорал, завідувачка філії №8 ЦБС для дорослих Любов Карпова,  відома поетеса, авторка трьох десятків друкованих видань Ольга Пилипчук. В ній, як людині мистецьки вразливій, емоційно багатій, просто променіла пристрасть до реакції на події Майдану. Вона не тільки прочитала деякі вірші, присвячені його Героям, але й представила свій черговий мистецький альбом, де серед головних дійових осіб Слово й світлини з місця подій.
Сам захід був збагачений відеосюжетами зі столичного Майдану, що демонструвалися на фоні мелодій, присвячених Революції Гідності.
Загалом же весь урок був присмачений совісним словом, яке закликало-кликало «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ!», а заодно утверджувало віру в те, що все мусить закінчитися добре, в те, що вірність й відданість винагороджуються, а зло та ненависть неодмінно зазнають поразки.

Федір Чужа, журналіст







Немає коментарів:

Дописати коментар