Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 24 лютого 2015 р.

Година спілкування
"Різні долі – одна Україна"

         День за днем минув рік, як події 18-20 лютого не Майдані сколихнули всю Україну. У пам'яті знову і знову спливають епізоди, які закарбувались назавжди: заграви на нічному небі, чорний дим від шин, вибухи світлошумових гранат, відчайдушні хлопці в касках із саморобними щитами на Інститутській, їх самопожертва, готовність іти на смерть, крики: "Треба забрати раненого!", вервечка жінок у блакитних накидках , які рятують поранених...
      Про те, чому навчив нас Майдан, і що змінилось після Майдану, про минулорічні і сьогоднішні події говорили присутні під час години спілкування «Різні долі – одна Україна», яку спільно провели бібліотека-філія № 10, Рада ветеранів і Рада громадськості  мікрорайону № 8.  
      Згадали тих, хто поліг на барикадах. Палаюча свіча і пісня у виконанні «Пікардійської терції» була даниною пам'яті героям  Небесної сотні і тим, хто зовсім недавно загинув в боях за Україну. 
      Згадали і Тараса Шевченка,  чий бунтівний дух незримо був присутній а Майдані, підтримуючи своїх безстрашних і відчайдушних земляків словами: «Борітеся – поборете!».






Немає коментарів:

Дописати коментар