Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 11 лютого 2015 р.

Крізь призму душ, сердець і сліз
9 лютого в літературно-мистецькій вітальні ЦМБ ім М.Горького відбулася презентація книги Л.П.Васильєвої «Крізь призму сльози».
         Книга присвячена 26-й річниці виводу радянських військ з Афганістану, усім воїнам-афганцям, яким довелося воювати на чужій війні, що пройшла крізь мільйони сердець наших співвітчизників.

Ведуча заходу – завідуюча відділу читального залу ЦМБ ім. М. Горького Л.В.Миргородська наголосила, що війна – то завжди незагоєні рани рідних та друзів загиблих. І добре, коли є кому пам’ятати. На цих словах присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання.

Для тих, хто ще не ознайомився з книгою Л.Васильєвої, викладач-методист ВПУ №7  Титар Л.С. разом зі своїми учнями у формі «запитання-відповідь» представили короткі замальовки з роману. Таким чином, всім, присутнім на презентації, герої книги стали близькими та зрозумілими.

Далі слово надали письменниці, члену літературної спілки «Славутич» Коваленко Л.М. – першій читачці, яка взяла в руки цю книгу, та стала її редактором та коректором. Вона відзначила високу художню цінність та патріотичність твору.
Висловив свою думку щодо книги колега Любові Васильєвої  – голова Кременчуцької міської організації Національної спілки журналістів, член літературної спілки «Славутич»  Ф.О.Чужа. Він, як людина військова, дав роману високу оцінку, назвавши його «енциклопедією військового життя».  Також зазначив високий мовно-літературний смак письменниці голова літературної спілки «Славутич»  Б.М.Кулик.
Зворушливим та проникливим був виступ авторки. Вона висловила свою подяку воїнам-афганцям, які мало розказують про війну, більше мовчать. Розповіла, як писала свій роман, зазираючи їм в очі і слухаючи мовчазний крик душі. Саме вони були першими,  з ким спілкувалася Л.Васильєва, тож їм надали слово.




Надзвичайно приємно, що презентація роману співпала з урочистою подією: саме на святі книги були вручені медалі «Обовязок  виконаний з честю» воїнам-афганцям Прядку В.І. та Шендрику Ю.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар