Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 12 лютого 2015 р.

БУДЬ МОЛОДИМ ТА ЗДОРОВИМ!

8 лютого у відділі читального залу ЦМБ ім. М.Горького відбулася гра-подорож у Країну Здоров’я «Бережи здоров’я змолоду».
Захід за участю шкільного юнацтва організували та провели бібліотекарі відділу у творчій співпраці з головою Кременчуцького міськрайонного осередку товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка М.Г.Усцовою.
Вести здоровий спосіб життя, заснований на відмові від шкідливих звичок та використанні чарівних властивостей цілющих рослин, – ось до чого закликали ведучі незвичайної подорожі.
Досить часто ми нехтуємо дарами природи, якими так щедра наша українська земля. А в травах та квітах криється могутня сила, яку вміло можна використати собі на користь, треба лише знати як.
           Щоб більше дізнатися про властивості зеленого світу, учасники гри розподілили ролі – кожен з них, вбраний відповідно, представив «свою» рослину та  розповів легенду про неї. Цікаві факти, прикмети і прислів’я про «зелених лікарів» перепліталися у виступах учасників. Також присутнім було запропоновано пригадати вірші, пісні, загадки та інші прояви народної творчості, де б згадувалась конкретна рослина. В цьому не було рівних народному хору "Берегиня" з ПК "Кредмаш" та заслуженому діячу мистецтв України, бандуристу М.С.Козаку.
Дуже доречним був і виступ Наталії Собєцької, яка презентувала свою книгу «Цілющі рослини Італії та України в народній медицині, косметиці, кулінарії». Вона зацікавила аудиторію незвичними рецептами смачних страв, які можна приготувати з цих рослин.
Веселим та щедрим на посмішки вийшло свято, та бібліотекарі сподіваються, що кожен з присутніх зрозуміє для себе головне: як треба поводитися та користуватися дарами природи, щоб залишатися надовго молодим і здоровим.






Немає коментарів:

Дописати коментар