Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 3 лютого 2016 р.

Полинова зоря В.Підмогильного
Другого лютого 2016р. у відділі абонементу ЦМБ  ім. М.Горького представлена книжкова виставка під назвою «Полинова зоря В.Підмогильного». Перегляд видань присвячений 115-й річниці від дня народження Валер’яна Підмогильного.
    
 Народився письменник 2 лютого 1901р. в селянській родині степового села Чаплі під Катеринославом (нині Дніпропетровськ).
     Джерело таланту В. Підмогильного – в його рідному краї. Його внутрішній світ і світовідчуття формувалися під впливом матері – сільської жінки, яка усе життя працювала на своїй землі. Від неї в майбутнього письменника добірна та розмаїта мова, органічна й глибока любов до історії рідного краю.
     Увесь творчий доробок В. Підмогильного незмінно спрямований на пізнання людини. Ця духовна константа – головна в усіх його художніх творах. Їх по праву можна вважати одним з найцінніших набутків  української  літератури.
     8 грудня 1934р. В. Підмогильного заарештували. Потім письменника вивезли на Соловки, де його розстріляно 3 листопада 1937 р.
     Його творче життя тривало п’ятнадцять років. Зовсім молодим він був силоміць вирваний із літературного процесу та ізольований від суспільного оточення. Залишилося три збірки оповідань, кілька повістей, два романи й чимала бібліотека перекладів з французької класики.
     Запрошуємо ознайомитися зі збіркою оповідань та нарисів під загальною назвою «Історія пані Ївги», прочитати повісті «Місто», «Невеличка драма», «Остап Шаптала».         



Немає коментарів:

Дописати коментар