Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 1 лютого 2016 р.

 На струнах віршованого слова
  Цими днями відзначаємо 125-річчя від дня народження відомого українського поета Павла Тичини.
     Тичина, безперечно, геніальний поет. Поет, мабуть, світового масштабу, за формою глибоко національний. Дивний мрійник з очима дитини і розумом філософа.
   Був різносторонньо обдарованим: поезія, музика, малювання, мав чудовий голос, грав на кларнеті, Тичина самотужки досконало опанував майже двадцять іноземних мов.
     Тичина такий же жертва тоталітарної системи.
  "В історії світової літератури, мабуть, не знайдеться іншого такого прикладу, коли б поет віддав половину свого життя високій поезії, а половину — нещадній боротьбі зі своїм геніальним обдаруванням". В.Стус.
     У роки громадянської війни, він як і, практично, весь цвіт письменників і поетів УРСР бився під українськими прапорами зі зброєю в руках проти більшовиків. Його рання поезія, поезія революції вражає і звучить дуже актуально в наш неспокійний час.
       До ювілею поета у відділі абонементу ЦМБ ім. М. Горького підготували виставку-присвяту «На струнах віршованого слова»  із циклу «Літературний Олімп».
    Цікава деталь: в одній із книг вміщена фотографія поета із підписом: "П.Г. Тичина та письменник Д.М. Косарик в гостях у піонерів, Кременчук, 1955 р".
  Зразу ж виникло бажання провести власними силами невеличке дослідження на цю тему. Та, нажаль, воно не принесло ніяких результатів. Є лише інформація, що Тичина приїздив на будівництво Кременчуцької ГЕС у 1957 році. Все ж, цікаво було б дізнатися більше про приїзд поета до нашого міста. То ж, якщо є така інформація, поділіться, будь ласка.
     Чекаємо на Вас в нашій бібліотеці!


Немає коментарів:

Дописати коментар