Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 25 лютого 2016 р.

    День рідної мови єднає громаду
          В Міжнародний день рідної мови 21 лютого до бібліотеки-філії №6 завітали користувачі, почесні гості, члени товариства «Просвіта», вірменська громада на свято «Мова – це теж Батьківщина!»
     На початку шановному зібранню запропонували ознайомитися з книжковою виставкою «Минуле з висоти сучасності», на якій представлені твори літераторів Полтавщини. Почесне право презентувати письменників    рідного краю   надали гостям заходу.                      
Так, про творчість В.Малика розповіла  голова  товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка М.Усцова. Уривок з роману «Князь Кий» прочитав учень гімназії №5 Володя Комар, а його менший брат Дмитрик – вірш «Матусин  заповіт». Насолодилися  і піснями на слова В.Малика: «Явір та калина» і «Червоні маки».
         Знайомство з творчістю письменника Івана Білика провела Л.Ляшенко. Романи письменника – це оригінальне поєднання сміливих історичних реконструкцій і пригод героїв  та художнього вимислу.
         Брати нашого видатного земляка – поета Віктора Баранова представили книги, газетні матеріали та фото з домашнього архіву. А його знаменитий  вірш «До українців» прочитав М. Козак.
           Від вірменської громади виступив Карен Барсегян. Як несподівано і цікаво було почути «Заповіт» Тараса Шевченко вірменською мовою! Звучала в стінах бібліотеки і грузинська –  «Пісня про Тбілісі» грузинською мовою у виконані Г.Литвиненко розчулила всіх присутніх.
         Коли говоримо про рідну мову свого народу, не можливо не згадати тих, хто його захищає, – Героїв Небесної Сотні. Хвилиною мовчання присутні вшанували Героїв України.
Скарбничку пісенних та літературних надбань поповнили роботи майстрів сучасних і традиційних напрямків хенд-мейду. Також присутні мали  змогу побачити конвалії, ромашки і троянди з металу –  надзвичайно красиву роботу коваля за покликанням Г.Сметанко.

 Сміливо можна сказати, що День рідної мови об’єднав присутню громаду. Свято закінчилися  спільним виконанням  Гімну України.







Немає коментарів:

Дописати коментар