Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 25 лютого 2016 р.

Дочка Прометея
(Лесі Українці – 145)
Її називають в народі дочкою Прометея, бо саме вона перейнялася творчістю Т.Шевченка і понесла далі естафету правди, добра і людяності.
Її образ ніжний і чистий, майже ніколивеселий, частішев задумі чи смутку, її поезія і її слово сповнені глибокої пристрасті, ніжної задушевності, щирої любові до рідної землі.

Велика дочка України – Леся Українка,  людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування.

До 145-річчя від дня її народження у відділі читальної зали ЦМБ ім. М.Горького оформлена книжкова виставка-вітрина  «Хто вам сказав, що я слабка?!!». На виставці представлені книги зі збірками поезії  письменниці, біографічні нариси, її портрети на тлі соняхів із житом, як символів життя. Отже, вічно житиме слово Лесі Українки серед нашого народу!
Також, до цієї ювілейної дати бібліотекарі читальної зали підготували і віртуальну виставку-краудсорсінг, де відомі люди Кременчука читають улюблені вірші поетеси.


Запрошуємо всіх до перегляду цієї роботи! І якщо потім у Вас з’явиться непереборне бажання ще раз перечитати Лесю Українку, ласкаво просимо до нас в бібліотеку!

Немає коментарів:

Дописати коментар