Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 22 лютого 2016 р.

Де живуть ельфи?
В бібліотечних сутінках!

17 лютого в стінах читального залу Кременчуцької ЦМБ ім. М.Горького відбулася презентація нового проекту «Бібліотека третє місце».
Головною ідеєю проекту було донести до людей, що окрім роботи і дому є  й інший світ, так зване «третє місце» – бібліотека, в якій кожен з користю для себе може провести час в приємній, тихій обстановці з філіжанкою кави, улюбленою книгою або друзями і обмінятися своїми емоціями, знаннями, враженнями.
Бібліотекарі відділу читальної зали розпочали презентацію проекту  неординарною подією – ельфійською вечіркою.  Творчу імпрезу «Слідами ельфів: мандри Середзем'ям» приурочили відкриттю року Англійської мови в Україні.
То як же не згадати про улюблених англійських письменників-фантастів –  Дж. Толкіна і Р.Кіплінга та їх міфічний світ ельфів, гномів, хоббітів та інших мешканців. Це цілий містичний світ, і дізнатися про нього можна було з книг, представлених на книжковій виставці «Рік англійської мови в Україні».
В самій же залі, яка позбулася свого звичного «бібліотечного» вигляду та перетворилась на дивовижний сад з казковими палацами і величезними півоніями. Під звуки ірландської музики  відбувалось  містичне дійство...
В программі вечірки було немало сюрпризів: танці учасниць джаз-степ танц-клубу «Міленіум» Міського палацу культури, та шоу-балету «Натхнення», пісні англійською мовою та надихаюча мелодія саксофону і флейти від Анни Коваленко. Завдяки чарівним звукам флейти від Сільми (Наталії Огієнко), всі занурилися в атмосферу справжнього ельфійського лісу.

Цікавими були вікторини «Скриня чарівних артефактів», у якій знаходилися загублені речі персонажів з творів та казок англійської літератури, та вікторина «В гостях  в зачарованому світі», з якої  дізналися, чому у ельфів гострі вуха та багато іншого.
На гостей заходу чекав справжній бенкет з розмаїттям ельфійських смаколиків. Дегустували ельфійське зілля, Ірландську каву, чаї та узвари. В «Лавці Чудес» майстровитим хоббітом (а насправді бібліотекарем відділу мистецтв ЦМБ Інесою Літвіновою) були представлені її власні вироби з фетру. Також для всіх бажаючих декоратор весільної студії БОН-Ведінг Наталя Срібна провела майстер-класс по декупажу.
Поки одні вправлялися у майстерності, інші мали нагоду зробити фото на згадку. В якості фотозони використовувались чудові декорації, виготовлені художником Ліаною Рязановою та надані декоратором Наталею Срібною.

 А завчасно оголошений конкурс на кращий ельфійський образ спонукав гостей прийти на вечірку в костюмах. Перемогу здобула чарівна ельфійка Рена, учасниця Школи танцю «АСТРА», а приз глядацьких симпатій отримала вокалістка і саксофоністка, вчитель англійської мови  Анна Коваленко.

Захід завершився танцювальним флеш-мобом.
«Бібліотека дійсно вийшла за межі стандартів, як про це розповідалось у проекті «Бібліотека – третє місце», вона стала місцем цікавого дозвілля. У нас феєрично прекрасний настрій від насолоди  музикою і приємними моментами спілкування. Вечірка однозначно вдалася!»

 Такі відгуки  – найкраща   оцінка праці бібліотекарів!

Немає коментарів:

Дописати коментар