Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 14 травня 2014 р.



НАЙЩИРІШЕ СВЯТО НА ЗЕМЛІ

День матері - це одне з найбільш ліричних і зворушливих свят, оскільки кожна людина несе в своїй душі образ своєї мами.
11 травня в читальному залі до Дня матері пройшло літературно-мистецьке свято «Жінка, чиє ім’я Мати», організоване спільно з Тов. «Просвіта». На заході були присутні голова Полтавського обласного об’єднання товариства «Просвіта» М.Кульчинський, кременчуцькі просвітяни,  члени Спілки літераторів «Славутич», молодь.
З історією свята традиціями та звичаями святкування Дня Матері у кожній родині познайомила присутніх голова Кременчуцького   міськрайонного товариства «Просвіта» М.Усцова (ведуча заходу) та вручила кожному вітальні листівки.



Бандуристи (заслужений працівник культури М.Козак, Володимир Комар - учень гімназії №5) виконували  музичні твори, сповнені прекрасних почуттів до жінки.




Знову й знову в рік Тараса Шевченка ми звертаємося до творчого спадку генія. Шевченко найвищу і найчистішу красу світу бачив у жінці, у матері. Перед нею він схиляв голову, «мов перед образом святим». Саме він підніс образ матері з кріпацьких низин до вершин вічності,- цю тему висвітлила у своєму виступі завідуюча читального залу Л.Миргородська.








Кожен із присутніх у цей день згадав свою маму у розповідях-споминах про дитинство,  співали пісні, балади, читали із власних збірок дуже зворушливі вірші, які відтворили  незгасну любов до рідної неньки.

Також презентували власні роботи – це і вироби із газетного паперу, вироби із бісеру, із солоного тіста, замальовки по склу, вишивку стрічками на одязі, домоткані мамині сорочки, вишиванки, весільні рушники, серветки, в’язані скатертини, вишиті картини.
       


Гість заходу Микола Кульчинський також виказав честь і шану жінці – Матері, прочитавши вірші і ще раз наголосивши, що шанування матері - один з найсвятіших обов’язків кожної людини і неоплатних боргів дітей.  Також пан Кульчинський подарував гостям та бібліотеці книги, упорядником яких він є -  «Вибрані вірші, ессе, статті Євгена Маланюка».

Немає коментарів:

Дописати коментар