Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 8 травня 2014 р.

ПІСНЯ, ГІТАРА І СЛОВО





У вітальні Центральної міської бібліотеки ім.М.Горького лунала гітарна музика. Не часто доводиться зустрічатись тут з майстрами авторської пісні, і ось, нарешті, трапилась приємна нагода - до Кременчука завітав київський літератор і бард Євген Орел. Члени літературного об'єднання "Цвіт калини" спілкувались з ним у відділі мистецтв 7 травня.



Каждый - автор судьбы, словно песни неспетой,
На пророка надежды - тщетны и пусты.
Твой маршрут, пассажир, лишь до станции этой!
Сам билет покупал!
И в ответе - лишь ты!
(Є.Орел)


Євгену Орлу притаманна многогранність творчості - з під його пера виходять твори різних літературних форм  і жанрів. Автор презентував свої книги - документальну повість "Черно-белый Чернобыль", де згадував, як сприйняли трагічну подію її свідки і учасники.
Інше видання творів літератора - "Баклан свекольный" - являє собою збірку художньої прози і віршів: оповідання, мініатюри, публіцистика, літературні переклади, роман "Баклан свекольный".
Приємною частиною вечора стало виконання пісень - як авторських, так і на вірші інших поетів. Маючи співочий голос, гість виконав цілу низку вокальних творів - від ліричних і романсових до жартівливих: "Заходите ко мне", "Наболевшее", "Я тоже не люблю","Остановись" та інших. Прекрасно у його музичній композиції звучали й поезії Н.Хмельницької, В.Маяковського, Р.Бернса. 
Євген Орел захопив і вразив багатожанровістю свого таланту. Від глибоких болючих тем він переходив до сатири й пародії, передаючи все це через музику і слово. Чудовий камерний вечір з Майстром пролинув "на одному диханні". 
До речі, кременчужанам ми пропонуємо познайомитись з виданнями творів письменника і записами пісень, які він подарував відділу мистецтв. Чекаємо на вас за адресою: вул.Щорса, 66/13, ЦМБ ім.М.Горького.

Шиндіна О.П., завідуюча відділом мистецтв ЦМБ ім.М.Горького

Немає коментарів:

Дописати коментар