Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 12 травня 2014 р.


Хроніко-історична подорож дорогами війни «Полум’ям подвигу вашого наші горять серця»

         Щороку в травні ми відзначаємо День перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 років. Не щезне з пам’яті людської, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашизмом. Година мужності, яка відбулася у бібліотеці-філії №3, присвячена пам’яті жертв Другої світової війни - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим.
                   Особливо цінними є спогади свідків війни. Все менше їх залишається в життєвому строю. На зустріч з учнями 10 класів гімназії №6 завітала користувачка бібліотеки Дядіністова Інна Григорівна – дитина війни. Вона розповіла історію своєї сімї, про своє загублене війною дитинство. Особливо цікавою виявилася виставка особистого архіву документів воєнних часів виступаючої – це і листи з фронту її батька,похоронки,подяки,
свідоцтва про участь в боях за Сталінград, воєнні фотокартки.
         У бібліотеці була організована книжкова виставка-панорама «За датами імена, за іменами – історія», на якій представлена література про воєнне лихоліття. Огляд літератури та історичну довідку надала завідуюча бібліотекою Кузьминська Олена Віталіївна.

         Документи представлені на двох виставках допоможуть молодому поколінню знати правду про страшну війну.
         Учні з зацікавленістю розглядали експонати виставки, задавали запитання, записувалися до бібліотеки та брали книги про війну додому. Знання справжньої історії дозволить винести з неї уроки, позитивне прийняти, негативне не повторити.
Ми повинні пам’ятати подвиг, безцінну самопожертву учасників Великої Вітчизняної війни – борців з фашизмом. Людей, які перенесли чорний морок окупації, тих, хто самовіддано працював в тилу для перемоги, тих, хто перебував в рабстві за кордоном. Ми повинні пам’ятати їхній подвиг, берегти в пам’яті їхні імена.


Немає коментарів:

Дописати коментар