Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 26 листопада 2013 р.

ВІЛ/СНІД: ВБЕРЕЖИ СЕБЕ ВІД ЛИХА!




1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. До цієї події 25 листопада 2013 року в приміщенні бібліотеки-філії №2 ЦБС для дорослих разом з учнівською молоддю колегіуму №25 відбулася година застереження «Павутиння лиха».
         На годину застереження був запрошений лікар кабінету довіри Холодюк Н.С, яка співпрацює з благодійною асоціацією «Світло надії» (керівник  Бутенко С). Соціальним працівником асоціації був показаний відеоматеріал про згубну дію наркотиків, шляхи передачі СНІДу. Лікар Холодюк Н.С на яскравих прикладах розповіла про наслідки таких шкідливих звичок, як наркоманія, різновиди синтетичних наркотиків та їх смертельну загрозу для життя людини. Учні 10 класу також отримали докладну інформацію про можливості діагностування і виявлення СНІДу. Було приділено багато часу відповідям на питання, які ставили школярі. До дня боротьби зі СНІДом експонувалася книжкова виставка «Надто рано втомилися від життя», яку презентувала Подойнікова О.В
         На завершення заходу  учнівській молоді були роздані буклети про симптоми та розповсюдження ВІЛ-інфекції і СНІДу. Також учні взяли участь в акції «СНІДу – НІ», випустивши в небо білі та червоні кульки як знак розуміння людей, хворих на СНІД.
         Головним підсумком заходу можна вважати те, що молодь зрозуміла: катастрофічних перспектив інфікування можна уникнути лише уважним ставленням до особистого життя та проблем кожної людини.     


Немає коментарів:

Дописати коментар