Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 1 листопада 2013 р.

Рясне осіннє золото


25 жовтня  бібліотека-філія №6 Кременчуцької міської ЦБС для дорослих запросила гостей помилуватися «Рясним осіннім золотом». Саме так називалося свято, яке організувала у читальному залі організація товариства української мови «Просвіта» ім. Тараса Шевченка.
Ведучою свята була голова Кременчуцького міського товариства «Просвіта» Марія Усцова. За задумом, провідна тема заходу — проводи бабиного літа, осінній колорит у поєднанні з народними звичаями, тож розпочалося дійство літературно-музичною композицією «Бабине літо». За допомогою ведучої гості свята дізналися про різні варіанти пояснення назви «бабине літо» - астрономічну, народну…Цікаві факти і легенди, прикмети і прислів’я про бабине літо наче легка мережана павутинка, перепліталися з виступами учасників.






Лунали ліричні вірші та пісні про осінь, а згодом завідуюча бібліотекою-філією № 6 Тетяна Сорокіна представила присутнім композиції з осінніх квітів і трав. А ще учасники свята оглянули виставку рушників, виконаних у дуже складній техніці «хардангер» та отримали справжній майстер-клас прядіння на старовинній прялці.


  Гостинні господарі осіннього свята вміли не тільки розважити гостей, а ще й добре пригощали: Марія Усцова навчала готувати із зібраного осіннього врожаю національні українські страви, а Наталія Собєцька презентувала свою книгу «Цілющі рослини Італії та України в народній медицині, косметиці, кулінарії». Бібліотекарі познайомили гостей з  книжковою виставкою «Предки їли і нам веліли», де зібрані яскраво ілюстровані видання з традиційної української кухні. А потім запросили усіх покуштувати смачних страв, які були приготовані за рецептами з цих книг. Усім сподобалося – виявляється, в бібліотеці не тільки цікаво, а ще й смачно!




Немає коментарів:

Дописати коментар