Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

Літературна година «Свіча, запалена від серця» (до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка)



Все йде, все минає…Нетлінною є тільки пам’ять. А пам’ять - це нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Яскравою сторінкою цієї книги є славна історія видатних постатей, яких знає і шанує все людство.
         Найвидатнішим представником цієї когорти особистостей є Тарас Шевченко.
         Наближається 200-річний ювілей нашого Кобзаря. В Україні 2014 рік оголошено Роком Тараса Шевченка. До цієї знаменної дати в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих 19.11.2013 року відбулася літературна година «Свіча, запалена від серця». В заході безпосередню участь брала учнівська молодь колегіуму №25.
         Оскільки більшість із нас знають Шевченка як поета, прозаїка, драматурга і менше як прекрасного художника, тому бібліотекарями  Стегар Л.В та Подойніковою О.В були репрезентовані деякі його картини, автопортрети.
         Присутні мали змогу відчути велич і простоту генія, його непримиренність до зла та жорстокості. За творами Шевченка була проведена вікторина. У виконанні учнів 10 класу звучали твори про мову, Україну.


         Учнівську молодь зацікавила виставка «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття», а також тематична полиця «А слава - заповідь моя».
         Як  підсумок, можна сказати, що всі присутні цікаво і корисно провели час, та ще раз переконалися, що Великий Кобзар був людиною талановитою, багатогранною, безмежно закоханою у свій рідний край, і що навіть через 200 років він є для нас взірцем і вчителем.

Немає коментарів:

Дописати коментар