Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 21 листопада 2013 р.

СВІТЛО НЕПОГАСНОЇ ЗІРКИ


20.11.2013 року у відділі мистецтв ЦМБ ім. М.Горького пройшов вечір-спомин «Світло непогасної зірки», присвячений  155-річчю живописця М.Башкирцевої, уродженки Полтавщини.
 

Завідуюча відділом мистецтв Шиндіна О.П. розповіла про коротке, але таке яскраве і сповнене талантом життя М.Башкирцевої, доповнюючи свій виступ фрагментами документального фільму та створеною власноруч
презентацією про творчий і життєвий шлях нашої славетної землячки.



Студенти медичного коледжу, присутні на заході, дізналися про блискучу художницю, якій випала честь стати першою зі слов’янських  художників, чиї роботи потрапили до Лувру.



Стати визнаною співачкою – ось чого прагла юна Марійка, багата наступниця старовинного роду. Та мрії виявились нездійсненними через захворювання на  сухоти. Невгамовна жага до життя, пошук себе і здобуття бажаного визнання  в якості художника в Парижі, володіння кількома іноземними мовами, листування з видатними діячами мистецтва того часу та кохання, яке давало сили жити і боротися, - все це виглядає як сюжет роману, а насправді – лише біографія юної дівчини з Полтавщини. Їй вдалося підкорити серця і думки сучасників, щоденник її спогадів і досі не втрачає статусу бестселера.


Будемо пам’ятати її і ми, адже, за словами самої М.Башкірцевої «…людська душа, яка залишає по собі хоча б якийсь слід, повертається в світ як чудове відкриття.»

Немає коментарів:

Дописати коментар