Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 2 грудня 2014 р.

Люди з необмеженими можливостями

Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у наш непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі людські долі і надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто не тільки допомагає, а й  розуміє їх потреби, їх бажання бути активними, дієвими членами суспільства.
         Бібліотека ніколи не стоїть осторонь, коли мова йде про допомогу. Бібліотекарі радо допомагають людям з обмеженими можливостями реалізувати їх  право на гідне життя, адаптуватись в оточуючому світі, ліквідувати недостатнє спілкування та сприяють розкриттю їх творчих можливостей.
Серед наших кременчужан є люди, які, подолавши недугу, досягли значних успіхів. На їхньому прикладі можна повчитися  протистояти життєвим негараздам, знаходити в собі сили до повноцінного життя. Вони активно приймають участь у різноманітних бібліотечних заходах, де  проявляють свої таланти.
28 листопада у літературно-мистецькій вітальні територіального центру Автозаводського району пройшов вечір відпочинку «Ми всі сусіди по планеті», який зібрав членів клубу інвалідів «АРОКІ» та їх друзів.
         Ведуча вечору – завідуюча бібліотекою-філією №5 Зенкіна Г.Ф. Вона розповіла про історію виникнення самого терміну «інвалід», яка сягає ХVII -го століття. На прикладі доль двох нетривіальних людей – самобутньої художниці Фріди Кало та французького політика ХVII-го століття Шарля Талейрана вона показала, що людина здатна побороти і важкий недуг, і ставлення суспільства до себе, якщо в неї є мета.
         Наступним «номером» стала інсценізація за А.Конан-Дойлем. Члени клубу «АРОКІ», як справжні актори, розіграли сценку з детективної історії. У цьому їм допомогла Г.Ф.Зенкіна.
 А потім відбулася фінальна інтелектуально-пізнавальна гра «Що? Де? Коли?».



У грі прийняли участь команди клубу інвалідів «АРОКІ» м. Кременчук, клубу інвалідів «Стимул» м. Комсомольськ, студенти ВПУ № 7 м.Кременчук, студенти інституту ім. А.Нобеля м. Кременчук.


В організації проведення заходу приймали участь працівники територіального центру – директор Дзюба Лариса Борисівна. Голова Автозаводської районної ради Шафорост Валентин Петрович щиро привітав усіх учасників і побажав перемогти найсильнішому. Організатор Ольга  Федорівна Бринчик подякувала Валентину Петровичу Шафоросту за пандус, який за його ініціативи був встановлений в під’їзді, де розташований клуб інвалідів «АРОКІ».
Гра була запекла. Командам клубу інвалідів «Стимул», м. Комсомольськ  та інституту ім. А.Нобеля навіть додаткових три питання не допомогли визначити переможця, тож вони поділили 2 і 3 місце. На першому місці – клуб інвалідів «АРОКІ», м. Кременчук. А студенти ВПУ № 7, м. Кременчук стали четвертими.
Всі команди отримали відповідні дипломи та подарунки.
Але головний приз – дерев’яну сову, яку зробив учасник команди від клубу «Арокі» В.Козоріз, все ж отримали кременчужани.



Немає коментарів:

Дописати коментар