Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 25 листопада 2015 р.


Дні фестивалю «DOCUDAYS» у Кременчуці


Другий рік поспіль Центральна міська бібліотека ім.М.Горького бере участь у проведенні Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини  "DOCUDAYS".
XII фестиваль цього року  має назву "Пропаганда".  Україна є однією з країн-учасниць фестивалю, і впродовж часу, що він триває, на теренах нашої держави глядачі дивляться велику кількість документальних стрічок, знятих у різних країнах, на різних континетах різними мовами. На протязі декількох днів фільми фестивалю "DOCUDAYS" будуть дивится і кременчужани.
Фестиваль "DOCUDAYS" - неполітичний і некомерційний. І основна його мета -  навчити людей аналізувати події, що відбуваються у суспільстві, знати та захищати свої права,  підвищити рівень кінодокументалістики .
Цього разу у ЦМБ ім.М.Горького демонструвався документальний фільм Світлани Шимко "Медик іде останньою" (2014 р.), що відобразив декілька днів з життя лікарки-волонтерки Тані. Учасниця найкривавіших днів Майдану залишається лікувати поранених і після припинення вогню.
Серед глядачів сеансу були майбутні медики - студенти Кременчуцького медичного  коледжу, для яких тема фільму стала важливою і злободенною.  Різні питання порушила кінострічка: що таке "революціонер", чому фільм називається "Медик іде останньою", чому бійці Майдану залишалися після перемоги на Майдані, яким має бути справжній лікар, як могла надалі скластится доля героїні і т.п.
Висновки для себе зробив кожен. Студенти уперше побачили документальне кіно, яке наштовхнуло на роздуми, заставило поставити себе на місце героїні, згадати дні Майдану і замислитись:  що змінилося з того часу, що ми здобули і втратили? Ставити питання можна і надалі. 




Шиндіна О.П.,зав.відділом мистецтв ЦМБ ім.М.Горького





Немає коментарів:

Дописати коментар