Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 1 грудня 2015 р.

"Жива книга" в "Живій бібліотеці"

27 листопада працівники відділу абонементу ЦМБ ім. М. Горького Шпак Таміла та Ходова Наталія були запрошені в якості «Живої книги» до Кременчуцької ЗОШ №20 прийняти участь у «Живій бібліотеці», присвяченій Міжнародному дню волонтера, – «Волонтерство – втілення добра та допомоги». Захід був проведений для педагогів - організаторів шкіл міста.
Бібліотекарі, які представляли собою відділ абонементу, розповідали про свою участь у волонтерському русі, який зараз переважно асоціюється з допомогою учасникам АТО та вимушеним переселенцям.
Тож розповіли присутнім про акцію «Допоможи учаснику АТО , яка нещодавно проводилась у бібліотеці, і завдяки якій було зібрано багато продуктів і речей. (На пропозицію містян акцію вирішили ще продовжити).
Згадали про проведений у ліцеї №11 урок патріотизму «Нам є що захищати» , куди були запрошені волонтер та бійці АТО. Тоді учні (а це була їх ініціатива) передали військовим зібрану допомогу: речі, продукти, медикаменти, а бібліотекарі теж додали від себе невеликі подарунки.
Про те, що влітку минулого року, дізнавшись від знайомих волонтерів, що потребує допомоги спішно вивезений з Донбасу під Кременчук інтернат для людей з обмеженими можливостями (а це родини з дітьми), зібрали для них власними силами речі та м'які іграшки. Згодом ці переселенці - інваліди осіли в с. Підгорівці Козельщенського р-ну.
Для бібліотекарів давно звичним стало відвідування вдома людей з обмеженими можливостями: інвалідів, людей похилого віку, які не можуть самі прийти до бібліотеки обміняти книги, журнали, і яким на їх прохання купуємо та приносимо якісь дрібниці чи продукти.
Все це, можливо, всього лише краплинки, але з таких краплин складаються цілі ріки.
І, звичайно ж, говорили про книги. Про те, що вважаємо за потрібне рекомендувати книги, які роблять нас чуйнішими, терпимішими, спонукають нас робити добро. Як, наприклад, книжкова виставка, «Десять книг, які роблять нас людянішими», яка функціонувала в бібліотеці, і яку принесли з собою. Також на виставці були представлені книги про Майдан і неоголошену війну, багато журналів з публікаціями про учасників АТО і волонтерів, літературу про волонтерський рух: історію його виникнення, закони України, які його регламентують.
Про свій досвід волонтерської діяльності розповідали також «Живі книги» – Ольга Назарова (благодійний фонд «Пульс надії»), Едуард Яцук (клуб юних десантників і миротворців «Гвардія»), Юлія Суперека (Молодіжний парламент Кременчука), Іван Колесник (видавничий дім «Приватна газета»).


Така форма зустрічей, безперечно є цікавою, адже відкривається можливість поспілкуватися з великою кількістю людей у невеликому колі.

Більше інформації про «Живу бібліотеку», що пройшла у ЗОШ №20, можна почитати у публікації «Кременчуцької газети» від 27.11.2015 р.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар