Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 16 грудня 2015 р.


« Рукотворне ялинкове диво »


Наближаються  найгарніші свята року, яким радіють і дорослі, і малеча.
Цьогорічний цикл новорічних заходів ЦБС для дорослих відкриває виставка хенд - мейду «Рукотворне ялинкове диво» у відділі мистецтв ЦМБ ім.М.Горького. Ця виставка є третьою з циклу щорічних новорічних виставок кременчуцьких майстринь рукоділля.
Учасницями виставки є сім майстринь, що надали свої саморобки для прикрашання ялинки.
Олена Майдак. Витончені м’які іграшки у стилі «Тільда» і у власному дизайні – справа її умілих рук.
Інесса Літвінова поринула у теплій світ фетру. Її маленькі яскраві фігурки тваринок, пташок, сердечка зачарували всіх відвідувачів бібліотеки.
Вікторія Галайда знається у мистецтві скрапбукінгу і залюбки надала для нашої виставки витончені саморобки – тегі, міні-альбомчики, м’які іграшки.
Тетяна Матюха – керівник Творчої студії у відділі мистецтв. Тетяна – майстриня широкого профілю, і на виставці ви побачите її прикраси, виконані у різних техніках, – розпису, валяння, солоного тіста, в’язання.
Шиндіна Олена полюбляє вишивати, і тому її м’які іграшки вишиті, а також в’язані.
Юлія Макарчук. Ви побачите на ялинці її розписи на дерев’яних фігурках і валяні іграшки такої високої майстерності, що нагадують нам живих тваринок.
Тетяна Кочурова. Її  «горищні» коти ваблять глядачів своїми посмішками, зарядом позитиву, і вже знайшли прихильників і майбутніх хазяїв.
Чарівне, казкове новорічне свято у кожного з нас асоціюється з чимось своїм, власним. Але, напевно, у багатьох передчуття свята з'являється при вигляді барвистих, блискучих ялинкових прикрас.
Саме вони, такі знайомі з дитинства, викликають почуття тихої радості, якогось чаклунства, що виникає при одному погляді на ялинку. А хто з нас не любив розглядати фігурки різних тварин, людей, казкових персонажів і т.д.? Такі іграшки і зараз користуються величезною популярністю. Адже мода на ці прикраси не закінчиться ніколи, поки є діти, і поки дорослі відчувають себе дітьми. 
Іграшки, зроблені власноруч, мають велику перевагу перед покупними. Такі іграшки не псуються, їх неможливо поламати, чи розбити, і можна не побоюватися підвести до ялинки маленьку дитину. Домашні тваринки також не нароблять шкоди, якщо раптом заберуться на новорічне деревце і скинуть додолу декілька прикрас. Але головне, що кожна така іграшка – витвір авторської фантазії, індивідуальна і неповторна. Вона – справжня сімейна реліквія, яка запам'ятається на все життя, і яку можна передати від старшого покоління молодшому.
Можливо, і вас надихне майстерність наших учасниць, і Ви забажаєте прикрасити домашню ялинку власноруч зробленою іграшкою. Якщо Ви ще досі цього не зробили - зробіть в цьому році. Спробуйте – і Ви зрозумієте, якою дорогою стане для вас і Вашої родини така іграшка!  Завітайте самі, з друзями або з дітьми  до Творчої студії Тетяни Матюхи у відділі мистецтв, і вона допоможе Вам зробити саморобку. Хай приємний настрій, який подарує вам зустріч з нашою ялинкою, протримається у вас до свят, і на свята, і весь наступний рік! 

Адже кожна новорічна іграшка – це частинка чарівництва, в яке так хочеться вірити.
Запрошуємо вас до нашої ялинки! Виставка "Рукотворне ялинкове диво" буде працювати у відділі мистецтв до 28 грудня. Адреса: вул.Щорса, б.66/13. Зупинка "Водоканал".

Шиндіна О.П.,зав.відділом мистецтв ЦМБ ім.М.Горького




Немає коментарів:

Дописати коментар