Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 7 грудня 2015 р.

Поет почуттів та емоцій – Дмитро Лазуткін
У рамках проекту «Мережа», ініціатором якого є Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz, відвідав наше місто Дмитро Лазуткін – український поет та журналіст, який має відзнаки не лише в літературі, але й в спорті. Він бронзовий призер Кубка світу з кікбоксінгу і кік-джитсу, чемпіон України з козацького двобою, володар чорного поясу (1-го дану) з кемпо-карате та переможець Кубка Європи (2013) з елітних боїв (кікбоксинг, розділ фулл-контакт) за версією IFEF. А ще він спортивний коментатор, а ще він – ведучий програми «Чоловічий клуб», …
Зустріч з Дмитром Лазуткіним відбулася в відділі абонементу ЦМБ ім. М.Горького. Саме тут автор презентував свою нову збірку, яка має назву «Червона книга».
Перед зустріччю з читачами Д. Лазуткін дав прес-конференцію нашим місцевим ЗМІ (прес-конференцію можна побачити на сайті «Кремінь-tv»).
«Дві речі з дитинства мене бентежать найбільше – література і спорт. З часом до них додалися ще жінки. Трохи пізніше – телебачення. Все це я зараз і намагаюсь поєднувати», – говорить Дмитро Лазуткін.
Отже, книга, з якою до нас приїхав Дмитро:
«Червона книга» – це збірка, у якій більшість віршів написані протягом останнього року. У кожного з трьох розділів книги – своя емоційна історія.
Як говорить Лазуткін, «це «Червона книга» почуттів, емоцій, які зараз знаходяться десь на межі зникнення. Перша частина книги – це тексти, написані під враженням від поїздки в зону АТО. Друга частина – це передбачення, які були написані раніше. Третя – це інтимна, любовна лірика, якої було багато в попередніх книжках, і яка більш музична. Війна взагалі штука немузична і нелірична, поезій в ній мало. Тобто, такий от симбіоз тепла в холодний час».
Автор багато читав віршів з нової книги, і вони знайшли відгук у серці кожного, хто був присутній на зустрічі. Дівчата просили прочитати ще вірші з його попередньої збірки «Добрі пісні про поганих дівчат». Як говорить сам Лазуткін,  у цій збірці багато слів про кохання, багато пауз про кохання і багато кохання як такого. Тож не дивно, що вірші саме з цієї збірки і просили зачитати дівчата. Ну, а чоловіків цікавила коментаторська діяльність Дмитра, адже саме він  коментував недавній поєдинок В. Кличка і Т. Фьюрі.
Багато можна писати про Дмитра, але краще його слухати. Автора довго не відпускали, просили почитати ще і ще свої вірші. А після зустрічі, бачачи такі щасливі обличчя присутніх, у багатьох виникало бажання прийти додому, взяти книгу і читати ще Дмитра Лазуткіна – поета почуттів і емоцій.

Р.S. В рамках проекту «Мережа» наше місто мають ще відвідати  С. Жадан, Ю. Андрухович, І. Карпа інші автори. Тож слідкуйте за нашими анонсами.




Немає коментарів:

Дописати коментар