Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 1 грудня 2015 р.

Заради життя

30 листопада  до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, відділ читального залу ЦМБ імені М.Горького провів виховну годину «Заради життя» для студентів ІІ курсу КрНУ імені Михайла Остроградського.
Бібліотекар Тристан О.І. виступила з доповіддю про небезпечність СНІДу, шляхи, якими він передається, симптоми хвороби, та необхідність підтримки ВІЛ-позитивних людей.
Наш захід присвячений всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, який вперше проголосили 1-го грудня 1988 року Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Протягом 40 хв. всі дізнались, що таке СНІД та як від нього вберегтись.
Жоден захід, присвячений СНІДу, зараз не обходиться без "Червоної стрічки" - шматочка шовкової тканини, складеної особливим чином. Це символ нашого співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДУ.
 Тож і наші студенти пдтримали цю акцію, приколовши яскраві атрибути до свого одягу. Молодь мала змогу переглянути агітаційні відеоролики, презентацію про СНІД  та  у віршованій формі закликала всіх до боротьби із хворобою.
Під час  виховної години  студенти взяли участь у тестуванні: «Чи потрібно вам пройти обстеження на наявність СНІДу»?  

Разом із запрошеними на захід ми прийшли до висновку, що необхідно відповідально ставитися до свого здоров’я та життя. За темпами поширення ВІЛ Україна займає друге місце в Європі і пяте у світі. Така статистика не може не лякати, тому нам усім варто памятати: небезпека поряд.


Немає коментарів:

Дописати коментар