Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 30 жовтня 2014 р.

Твій біль, твій подвиг, Україно

Друга світова війна, розв’язана фашистською Німеччиною, стала однією із найкривавіших і драматичних подій за всю історію людства. В неї було втягнуто 72 держави.
Це був важкий час для України. Вперше в історії великої війни фашистів зупинив героїчною боротьбою мужній  народ. Голландія капітулювала на 6 день, Бельгія – на 11, Франція протрималася 42 дні. А Київ наші війська боронили 72 дні, 73 героїчні дні боролася Одеса, 250 днів захищався Севастополь.
29 жовтня в приміщенні відділу абонементу ЦМБ ім. М.Горького для постійних читачів відбувся  Вечір історичної пам’яті «Твій біль, твій подвиг, Україно», присвячений 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників.
На захід була запрошена старший науковий співробітник Кременчуцького краєзнавчого музею Гришко Л.В., яка розповіла про роки окупації та визволення Кременчука. Вражаючі факти історії, які навела в своїй розповіді Лідія Василівна, викликали душевний біль у всіх слухачів. Такий страшний то був час. Все це супроводжувалось показом воєнної хроніки та фотографії нашого зруйнованого міста.
Захід вже закінчився, але читачі все не розходилися. Кожен хотів поділитися своїми спогадами про війну, адже це страшне лихо увійшло в кожен дім, в сімю. На жаль, людство так і не робить висновків… На прощання всі бажали один одному миру.




Немає коментарів:

Дописати коментар