Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 20 березня 2014 р.



ВІД СЕРЦЯ ПОЕТА –
ДО РІДНОГО МІСТА

Двері бібліотек ЦБС для дорослих завжди відкриті для тих, хто несе добре, вічне, чисте слово нашим користувачам. Тому на ювілейному вечорі кременчуцького поета Л.О.Дементьєва, який проходив в літературно-мистецькій вітальні ЦМБ ім. М.Горького, зібралися справжні поціновувачі  таланту майстра поетичного слова.


Лев Олександрович – член спілки літераторів «Славутич», автор 3-х книг та численних творів, багато з яких увійшли в літературні альманахи та публікувались в місцевих періодичних виданнях. Більш ніж 250 його віршів стали піснями, які виконуються не тільки в Україні, а й в Германії, Естонії, Ізраїлі та Росії.
Ведуча вечору – завідуюча бібліотекою-філією №8 Л.О.Карпова розповіла про життєвий і творчий шлях  поета, а він і справді був непростим, бо Лев Олександрович належить до покоління, радість дитинства якого забрала війна…
Але ніхто не розкаже про поета краще, ніж його вірші. Присутні на заході насолодилися авторським читанням – тут були і спомини про голодне дитинство, біль втрат, та, попри все, жага до життя, кипуча діяльність, новаторські розробки та винаходи, краса природи, данина поваги людям, - таке широке коло тем, на які автор звертає увагу.
В віршах  Л.Дементьєва дихає життя, його поезія говорить про найголовніше – кохання. Тож не дивно, що найкращі та найпроникливіші його твори саме про це піднесене почуття.
Оскільки Л.Дементьєв належить до рідкісної когорти поетів-піснярів, особливою родзинкою його бенефісу стали пісні у виконанні Раїси Пурс та відеокліпи, зняті на його вірші. Подарунком для  поета та присутніх стали інсценізації на пісні «Гуцулочка», «Офтальмолог» та «Алінка», які підготували його давні друзі Тетяна Луценко та Василь Палій.




Немає коментарів:

Дописати коментар