Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 13 березня 2014 р.

Адресати інтимної лірики Т.Шевченка


       Весна, свято, жінки, кохання, Шевченко, ювілей - ці слова об'єднались і вилились в чудовий захід "Адресати інтимної лірики Т.Шевченка", який пройшов в відділі абонементу ЦМБ ім. М.Горького 11 березня.
       Тарас Шевченко - символ України, але ж він - людина: як і всі кохав і був коханим. Історія зберегла імена жінок, які полонили серце Тараса: бідних і багатих, простих і княжого роду.
       Привітати присутніх з жіночим святом і розповісти про Тарасові музи, які надихали його як художника і поета, прийшли великим колективом вихованці театральної студії "Рандеву" спеціалізованої школи І - ІІІ ступенів № 10 з поглибленим вивченням англійської мови (керівник студії Яцина С.В.).
       В чудових костюмах, піднесено, з майстерністю юні артисти повели глядачів у світ Шевченка і його епоху, розповіли також про відвідини Тарасом Григоровичем м.Кременчука. А з особливим трепетом і зворушенням всі слухали найменшу учасницю - ученицю 3-го класу Гриньову Аню - переможницю міського конкурсу на краще читання віршів Т.Г. Шевченка. Вона продекламувала вірш Кобзаря "Сестрі".
       Як зазначили присутні - виступ дітей став яскравим теплим промінчиком, віддушиною в напружених буднях сьогодення. Як добре було б, щоб весна завжди приносила тільки мир і надію на краще:








…Боже милий!
Як хочеться жити,
І любити твою правду,
І весь світ обняти!
                              Т. Шевченко

       Оцінимо його харизматичну людську силу й силу проголошених думок. Виконаємо його Заповіт!

Немає коментарів:

Дописати коментар