Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 18 березня 2014 р.

 
 День Генія – так назвали акцію в бібліотеці-філії №5, присвячену дню народження Т.Г.Шевченка. На протязі всього дня бібліотекарі гостинно зустрічали всіх, хто хотів долучитися до святкування 200-річчя видатного сина України, геніального поета, письменника і художника Т.Г.Шевченка.


На заході відбулася презентація книжкової  виставки «Душа Тараса лине в Україну», де увагу присутніх привернули видання про життєвий шлях Шевченка, спогади його сучасників.
Бібліотекарі – господині свята розповіли гостям про сердечні пристрасті і розчарування в житті поета, змалювавши цілу галерею образів коханих жінок Шевченка.



                              
Далі кожен учасник заходу мав змогу прийняти участь у конкурсі читців на краще виконання віршованих  творів Тараса Григоровича. Переможець – Надійка Бабченко отримала подарункове видання «Кобзаря».  Цей справді чудовий приз передав для переможця конкурсу депутат Автозаводської районної Ради М.М. Гвоздецький, без допомоги якого свято не було б таким яскравим.  

 
На святі виступила голова Кременчуцького   міськрайонного Товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка М.Г. Усцова. Вона ще раз підкреслила велич  Шевченка, його вплив на національну культуру, вручила символічні призи та подарувала бібліотеці Шевченківській календар.
Піднесений настрій на святі створювали бандуристи М.С. Козак та Володя Комар, які читали вірші та виконували пісні на слова Т.Шевченка.
 

Коли ж «День Генія» добігав кінця, бібліотекарі запросили всіх гостей до чаювання зі смачним короваєм.

Немає коментарів:

Дописати коментар