Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 6 січня 2014 р.


Смачного свята!
Як добре, що кожен рік, не зважаючи на всі негаразди, обов'язково приходять одні з найулюбленіших і головних свят не лише українців, а й багатьох інших народів: Новорічні та Різдвяні, які дарують нам надію на краще майбутнє, гарний настрій, втіху від подарунків дорослим і малечі.
   А яке ж святкування обходиться без доброго столу, до того ж овіяного давніми традиціями та звичаями!
   У нас в відділі абонементу є чудова книга - альбом, гарно оформлена, справді подарунковий варіант, яка з'явилась у нас в бібліотеці завдяки читачам: Православні традиції українського харчування / Авт. і упоряд. К.В. Метельова - К.: Новий друк, 2012.
   На сторінках видання яскраво подані головні страви для прикрашення святкового столу, до того ж все оформлено зі зразками народного декоративно - ужиткового мистецтва: рушниками, глечиками, тарелями, іншим посудом, а також пісні і обрядові страви. А ще ця книга розповідає про історію винекнення православних свят, та особливості їх народного святкування. Книга має чотири розділи: Православні свята, Великі пости, Малі пости, Обрядові страви.
   До Святвечора книга пропонує рецепти головних страв: куті та узвару. А ще  сочева, пісного молока (з горіхів або маку), ягідного кисілю, пісних голубців, пісного борщу з грибами.
    До Різдвяного столу - рецепти кекса Різдвяного, Різдвяного печива, свинячої грудинки, фаршированої капустою і яблуками, квасу "Нектар".
    Детальніше про свята та рецепт приготування Гусака Різдвяного  прозвучало в ефірі радіо Кременчуцької телерадіокомпанії 31 грудня 2013 року.
Смачного свята!
   А ще запрошуємо вас до нашої бібліотеки, де ми зможемо запропонувати за вашим бажанням і інші книги з рецептами святкових і традиційних страв української та зарубіжної кухні.
Завжди раді бачити вас в нашій бібліотеці!
    Шпак Т.М. (зав. сектором української книги та народознавства відділу абонементу ЦМБ ім. М.Горького).

Немає коментарів:

Дописати коментар