Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 27 січня 2014 р.

    ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ 
ПРО ПАРК МИРУ

          24.01.2014р. в літературно-мистецькій вітальні ЦМБ ім. М.Горького відбулась презентація путівника по парку Миру, створеного працівниками бібліотеки-філії №8 ЦБС для дорослих, «Парк миру, пам'яті і шани».


         Бібліотекарі зберігають і популяризують літературу про історичне минуле і сьогодення нашого краю, займаються дослідницькою діяльністю в галузі краєзнавства, і в цьому їм допомагають читачі, щедро ділячись своїми спогадами та фотографіями.
         Так, завдяки ентузіазму бібліотекарів, які зібрали безцінні спогади місцевих жителів та матеріали про історію створення парку Миру, та за сприяння депутата Автозаводської районної ради Штефана О.І. і був виданий путівник   «Парк миру, пам'яті і шани», присвячений 30-річчю Парку Миру в Кременчуці.

        


Присутні на заході зацікавлено слухали розповідь про створення книги автора-укладача путівника, завідуючу бібліотекою-філією №8 Карпову Л.О., та здійснили віртуальну екскурсію по парку Миру.
       




Про історію створення та перспективи розвитку  найкраще знає голова Автозаводської районної ради Коваленко В.М.,  тож він розповів про  проблеми та сьогодення парку .
         





Згадали про невинно загиблих людей, розстріляних фашистами  під  час окупації Кременчука саме на тому місці, де зараз знаходиться парк. Хвилиною мовчання вшанували їх память.
Про трагічні події Голокосту нагадала директор благодійного фонду «Марш життя» Бакк Є.М.
  
         


Закінчилися презентація на піднесеній оптимістичній ноті - працівникам краєзнавчого музею та бібліотекам-філіям ЦБС для дорослих було передано в подарунок примірник путівника, а поет,  член Спілки літераторів «Славутич» І.Герасименко читав свої  вірші, навіяні красою парку Миру.

Надихнути на творчість митця може лише навколишня краса. Не залишила вона байдужими і учасників заходу, які  з задоволенням поринули у чарівний світ поетичного слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар