Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 24 січня 2014 р.


ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ЧИТАННЯ «КОБЗАРЕВА СТЕЖИНА»



Згідно указу Президента України 2014 рік оголошено роком Шевченка в Україні.  До цієї знаменної дати в Полтавській області розпочато проведення Шевченківських читань.
22.01.2014р. у центральній міській бібліотеці ім. М.Горького  урочисто відкрилися Шевченківські читання «Кобзарева стежина», присвячені двохсотріччю з дня народження Великого Кобзаря. Символічним є  те, що початок Шевченківських читань співпав з однією з величних дат – Днем Соборності України.
Кожен, кому надавалося слово, підкреслював значущу роль Т.Г.Шевченка в відродженні української державності. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію народу. Для всього світу вже багато років  слово «Україна» нерозривно пов’язане з ім’ям Тараса Шевченка, адже йому судилося стати глашатаєм мрій і прагнень народу, символом своєї нації та країни.
Першим привітав присутніх зі святом Соборності начальник управління культури і туризму Кременчуцької міської ради Кондрашов В.О.  
Директор ЦБС для дорослих Нужна С.О. розповіла про роботу бібліотек в рік Шевченка. 

Також запросили до слова голову Кременчуцького   міськрайонного Товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка Усцову М.Г. та доцента кафедри українознавства КНУ ім. Остроградського Тур О.М.
Зі слів наукового співробітника краєзнавчого музею Селезньової І.Г. присутні на заході дізналися про часи перебування Т.Г.Шевченка в Кременчуці.
Про відображення у творах поета козацтва, про святу боротьбу українського народу за свою незалежність і віру розповідали козак, отаман-полковник Кременчуцької міської організації  козацтва Деркач В.М. та хорунжа Побіжко Ю.А.
 Шевченкове свято – то кришталево-чисте свічадо. Ведучі заходу закликали вшановувати Т.Шевченка, читаючи його твори, слухати Кобзареве слово, яке підхоплюють молоді руки і серця.






До уваги присутніх були виступи учнів гімназії №5 ім. Т.Г.Шевченка, ліцею №4 та студентів педагогічного училища ім. А.Макаренка – акторів студентського театру «Арлекін» під керівництвом Широкої Т.І. 
Вечір завершився прекрасним виступом директора МПК Ситника С.М. І хоча свято добігло кінця, Шевченківській рік тільки розпочинається, тож ведучі запросили присутніх на всі заходи, які проводитимуть бібліотеки до вшанування 200-річчя Кобзаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар