Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 9 грудня 2013 р.

"Я ЛЮБЛЮ, КОЛИ ВІТЕР В ОБЛИЧЧЯ..."


На хвилі пам'яті моєї
Спливають дні буття.
І серце, серце крається -
Не знає каяття.

Минають дні за днями -
Веселі і сумні.
Всі злети і падіння
Без винятку - мої.

Від жодного учинку
Не відмовляюсь я,
Бо все, що відбулося,
То доленька моя.

"На хвилі пам'яті" - так називається збірка поезій кременчуцького літератора Людмили Обревко, яку вона презентувала у відділі мистецтв ЦМБ ім. М.Горького 5 грудня 2013 р.


Ім'я Л.М.Обревко знає більшість кременчужан, адже журналістка 34 роки працювала в газетах "Кременчуцька зоря", "Вісник Кременчука", "Анастасія", написала сотні статей про життя нашого міста.
Але на заході йша мова не про цей бік творчості такої особистості, як пані Людмила. Бо, залишивши роботу в ЗМІ, вона не розлучилася зі словом і зайнялася плідною літературною працею.
З під її пера війшли шість книг з проекту "Кременчужанка. Жіночі долі", в яких опубліковано 94 літературні нариси  про жінок нашого краю; дві художні, переважно прозові, книги - "Розовая планета" і "Летящие качели". На цей раз авторка здивувала нас знову - збіркою поезій "На хвилі пам'яті".
Привітати презентантку прийшли її друзі, рідні, ті, кого цікавить її творчість і взагалі Поезія. Письменниця відповідала на питання; згадала початок своєї поетичної творчості, розповіла про значення поезії в її житті.
На зустрічі прозвучало багато віршів, прочитаних авторкою та її друзями. Поетичний доробок Л.Обревко багатоплановий, її твори розкривають важливі для багатьох теми: духовность, місце людини, жінки у Всесвіті, її призначення, родинне коло, інтимна, пейзажна лірика. Прекрасним доповненням презентації стала чарівна музика Ф.Шопена у виконанні піаністки  Н.А.Соболевської
Приємним моментом стало дарування  видань збірки "На хвилі пам'яті"у бібліотеку. Тепер поезії пані Людмили швидше знайдуть своїх читачів і прихильників.
Настрій на заході був дійсно святковим і піднесеним; гості ще довго спілкувались після закінчення презентації.
Шиндіна О.П.,зав.відділом мистецтв ЦМБ ім.М.Горького

Немає коментарів:

Дописати коментар