Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 10 грудня 2013 р.

Ювілейне сузір'я українських класиків


        Кінець 2013 року ознаменувався суцвіттям українських письменників - ювілярів. З цієї нагоди в залі української літератури та народознавства відділу абонементу розпочато цикл виставок - персоналій, присвячених цим пам'ятним датам. Наразі це: "Чарівник рідного слова" (до 175 - річчя І.С.Нечуя - Левицького), "Духовний світ людини в творчості О. Кобилянської" (до 150 - річчя письменниці), "Солов'їне серце" (до 135 - річчя О. Олеся), "Все життя - для рідного народу" (до 150 - річчя Б. Грінченка).
        На цих виставках читачі можуть ознайомитись з творчістю видатних письменників, їх біографією, критичними статтями на твори. 
        Популярною є книга: Валерія Врублівська. Шарітка з Рунгу: Біографічний роман про Ольгу Кобилянську.- К.: ВЦ "Академія", 2007. із серії "Автографи часу". Унікальне життя письменниці є фактологічною основою роману, в якому документ поєднується з авторським баченням героїні, її життєвої і літературної долі, часу, в якому вона жила, людей, з якими зналася.
        Звертає на себе увагу літературно - художнє видання Поет з душою вогняною. Олександр Олесь у спогадах, листах і матеріалах. - К.: Дніпро, 1999. У збірку вміщено спогади сучасників про О. Олеся, його листування та матеріали, які висвітлюють життєвий і творчий шлях одного з найвидатніших українських поетів початку ХХ століття, зокрема, бібліографія його творів та літератури про О. Олеся.
       Можливо, когось зацікавить робота: Веркалець М.М. Педагогічні ідеї Б.Д. Грінченка. - К.: Т-во "Знання" УРСР, 1990. (Сер. "Педагогічна").
       Також можна дізнатись багато нового про І. Нечуя - Левицького зі статті А. Макарова в газеті "Факти" за 27 листопада 2013 р. 
       Безумовно, цікавою є книга: Неллі Топська. Любов - наснага, любов - журба… - Донецьк: ПП "КД "Проспект - Прес", 2007. Історії кохання класиків української літератури. Книга відкриває високу красу життя великих літераторів України - генії творили геніальне кохання, світло якого і досі мерехтить на обрії, вражає своєю неповторністю і вічною таємницею, котра чаруватиме не одне покоління нащадків. Рекомендуємо почитати.
       Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку!








Немає коментарів:

Дописати коментар