Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 20 грудня 2013 р.


ПСИХОЛОГІЧНИЙ ТРЕНІНГ У БІБЛІОТЕЦІ


16.12.2013 р. в читальному залі бібліотеки-філії № 2 відбувся тренінг на тему: «Розвиток емоційної зрілості підлітків як подолання вікової кризи». Організатори тренінгу - провідний бібліотекар В.В.Осташко та завідуюча бібліотекою-філією №2 О.О.Коваленко, захід здійснено за допомогою психолога колегіуму № 25 Вишинської Т.І. 
Учні одержали інформацію про фізіологічну основу емоцій, різноманітність їх прояву, форми переживань почуттів.
Юнакам було повідомлено, що при переході від дитинства до дорослості відбувається становлення якісно нових утворень, посилюється самосвідомість у стосунках з дорослими і товаришами, з’являються нові інтереси, активізується пізнавальна діяльність тощо.
            Перш ніж провести з учнями вправи «Дзеркало», «Ехо-слухання», «Квітка», їх познайомили з трьома компонентам емоційності: експресивністю –  тілесною свободою, здатністю вільно виражати і проявляти свої емоції,  емпатією – здатністю співпереживати іншій людині, саморегуляцією  - умінням  конструктивно регулювати свої емоції,  взаємодіючи з тими, що оточують.
             Розвинути уміння працювати у команді, згуртувати учнівський колектив, сформувати сприятливий психологічний клімат – ось завдання, які стоять не тільки перед школярами, а й педагогами та батьками. Бібліотекарі сподіваються, що в ході подібних тренінгів цієї мети буде досягнуто.




Немає коментарів:

Дописати коментар