Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 27 березня 2013 р.

КОМПОЗИТОР МИХАЙЛО КОЛАЧЕВСЬКИЙ: МУЗИКА ЗВУЧИТЬ...


У 1999 році у Києві крихітним тиражом (100 екземплярів!) вийшла книга Є.С.Федотова "Михайло Колачевський: музично-педагогічна спадщина". Монографія відразу стала бібліографічною рідкістю і згодом жодного разу не перевидавалась.
Значення творчості М.Колачевського - талановитого українського композитора класика, автора славнозвісної "Української симфонії", фортепіанних творів і романсів, музичного просвітителя - важко переоцінити.
Для Кременчука постать М.Колачевського надзвичайно вагома - адже частину життя він жив у Кременчуці, працював у Кременчуцькій земській управі суддєю і водночас багато робив для популярізації світової класичної музики, організувавши у місті оркестр, що виконував   камерні твори Бетховена, Моцарта, Мендельсона, Шумана, Глінки, Чайковського, Даргомижського та ін. 
Активним дослідником і популяризатором творчості М.Колачевського у нашому місті є почесна читачка відділу мистецтв Галина Степанівна Стадник - музикознавець, викладач дитячої музичної школи №1 ім.П.Чайковського.
Свого часу їй пощастило стати власницею книги  Є.С.Федотова "Михайло Колачевський: музично-педагогічна спадщина". Галина Степанівна - наша постійна дарувальниця, і тому не дивно, що з її бажання і дозволу відділ мистецтв зробив для бібліотеки ксерокопію монографії Є.С.Федотова.
Прагнення довести до якомога більшого числа читачів відомості про унікального композитора, громадського діяча, реалізувало ще один задум - нещодавно видання Є.С.Федотова було оцифроване і, нарешті, "побачило світ" в Інтернеті.

Для всіх бажаючих ми надаємо посилання, за яким можна закачати раритетне дослідження:

http://rusfolder.com/35687707



Завідуюча відділом мистецтв Шиндіна О.П.

Немає коментарів:

Дописати коментар