Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 13 березня 2013 р.

А ЯК ВИ СВЯТКУЄТЕ МАСЛЯНУ?

 Масляна (Масниця) – свято, яке символізує прощання із зимою і зустріч весни. За церковним традиціям, тиждень масляної носить назву сирного або мясопустного, що пов'язано зі стравами, які готуються протягом цього періоду. Свято прийнято відзначати протягом останнього тижня напередодні Великого посту, який закінчується Великоднем.

В Україні, в перший день Масляної, за традицією готують холодець, млинці на маслі і, звичайно ж, роблять вареники із сметаною і сиром.

У Німеччині на Масляну прийнято пекти оладки і домашню ковбасу. Англійці ж не тільки готують, а й беруть участь у змаганнях з бігу наввипередки, та ще й з розпеченими сковорідками, на яких в цей час знаходяться млинці. Не ображають і холостяків в Польщі, їх прийнято пригощати пончиками, оладками, горілкою і солодким хмизом, а також – жартівливо тягають за волосся.
На французько-італійському кордоні, на території Франції, в курортному містечку Ментон, кожну зиму, проходить свято - Фестиваль лимонів (Menton Lemon Festival).

Він проходить щорічно в кінці лютого - початку березня і триває трохи більше двох тижнів. Там, (як і в Росії, зі снігу і теж за часом - на Масляну) будують фортеці та містечка, скульптури і башточки, але тільки ... з лимонів і апельсинів! 

Вздовж узбережжя проходить парад кортежів золотих фруктів, прикрашених цитрусовими плодами і квітами.

Щорічно це розкішне і "смачне" шоу відвідують від 200 до 230 тисяч туристів Всім охочим пропонується продегустувати нові сорти лимонів, напої та солодощі, приготовані з "Короля свята".

Головний бібліотекар сектору бібліотечного маркетингу                       Старкова В.Н.

Немає коментарів:

Дописати коментар